Ak Parti eski il Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, Haber32'nin gündeme getirdiği ''Isparta lavantayı kaybediyor'' haberine sosyal medyadan sert ifadelerle cevap verdi. Özdemir, sosyal medya hesabından haberimize şu ifadeleri kullandı: "Dilimin ucunda değil,  yüreğimde söyleyeceklerim ama dilim varmıyor. Çünkü anlaşılamıyor. Ama poz vermek isteyen o kadar çok model varki.

Önce bir analiz yapalım, önceliklerimiz belirlersin, otobüs park, köye girişler farklı olsun, Kılıç Köyünden hatta Keçiborlu dörtyoldan itibaren MOR başlasın,.............vb o kadar somut önceliklerimize cevap vermeyenler bi oturup düşünsün bakalım.

Bir tabelayı bir totemi bile hala yaptıramadık. Kükürt kokacagına Lavanta koksun dedik, Kuyucak yol olsun dedik millet kendi bahçesine Lavanta hücumu yaptı.

Lavanta Vadisi olması gerek dedik, anlamayan zihniyet Davraza lavanta dikti. Neden deyince geç açacak sezon uzayacak dedi. Oranın kendi çeşitliliginde ilerlemesi gerektiğini unuttu. Günübirlik ihtiyaçlar için ilk 6 sene önce il genel meclisinden 150 bin tl çıkardık, üzerine tüy dikti sayın yetkili. Mora boyayalım, komple bütün evler mor olsun dedik, firma geldi inceledi start verildi, her şey hazırlandı tam start verilecek, Sayın yetkililer bir kova boya ile firmaya reklammı yaptıralım, biz boyarız dediler. Bitmedi ama keseyim,uzun laf bilmeyene söylenirmiş.

Spor kampı Burdura gitmiş, Sayın yetkiliye bi selam gönderin, neccez diye. Bu da yetmez, Ispartanın sorunları çözüm önerileri yapın 3 gün 4 gün herkes bi eteğindeki döksün.......''

FEVZİ ÖZDEMİR'İN TEPKİ VERDİĞİ O HABER:

Isparta lavantayı kaybediyor

Lavanta bahçeleri Türkiye'de gün geçtikçe artıyor. Koronavirüs öncesinde lavanta bahçelerini görmek için Isparta'ya akın eden yerli ve yabancı turistler bu yıl Türkiye'nin farklı illerini tercih ediyor.
       
Rengi ve kokusuyla insanları etkilen lavanta Isparta'dan Türkiye'ye açıldı. Koronavirüs öncesinde Isparta'ya akın eden yerli ve yabancı turistler, bu yıl yeterli ilgiyi göstermedi.

Isparta'da elektrik kesintisi (17 Mayıs cuma) Isparta'da elektrik kesintisi (17 Mayıs cuma)

HER İLDE LAVANTA BAHÇESİ

Isparta'nın Türkiye'ye gösterdiği lavanta bahçeleri, bir çok ilde ilham kaynağı oldu. Belediyeler kendi illerine turist çekmek için lavanta bahçeleri kurdu. 

ISPARTALILAR 1 TL'DEN LAVANTA SATTI

Başka illerde lavanta bahçelerinin kurulmasında Isparta halkınında payı büyük. Özellikle sosyal medya üzerinden tanesi 1 TL'den lavanta fideleri satıldı.

KONAKLAMA YERLERİ BOŞ

Lavanta mevsiminin yaşandığı aylarda Isparta'da konaklama yerlerinin full dolu olduğunu Burdur ve Eğirdir'e konaklama için yönlendirme yaptıklarını bildiren sektör temsilcileri, 2022 yılında otellerde doluluk oranlarının zincir oteller hariç sakin geçtiğini söyledi. 

SAHİP ÇIKMALIYIZ

Yaz aylarında Isparta'ya maddi getirisi yüksek olan lavantaya Isparta olarak sahip çıkmalıyız.