Isparta’da halk ortaklı IYAŞ’ ın başlattığı dev yatırım, yılsonunda tamamlanıyor. Isparta’yı yeni bir alışveriş kültürüyle tanıştırmaya hazırlanan IYAŞ, aralık sonunda 52 bin M2’lik alan üzerine kurduğu üç katlı IYAŞ Park Yaşam Merkezi ile halkın karşısına çıkmaya hazırlanıyor.Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol,IYAŞ’ ın mevcut alışveriş merkezi bitişiğinde Belediye’den 10 yıllığına kiralanan ticari sahaya inşa ettikleri Yaşam Park Merkezi hakkında ilk kez detaylı açıklama yaptı.

             FİRMALAR ÇALIŞMAYA BAŞLADI
           IYAŞ Park Yaşam Merkezi’ndeki 100’ün üzerindeki iş yerini kiralayan firmalar, bina içerisinde çalışmalara başladılar. Yönetim Kurulu Başkanı Şenol,’’Türkiye’nin dört bir tarafından hem proje için hem de yer kiralamak için teklifler yağıyor’’ dedi.

            ISPARTA İÇİN ÇAĞIN PROJESİ
          IYAŞ Park Yaşam Merkezi’ni Isparta için ‘’Çağın projesi’’olarak tanımlayan Şenol, ‘’Açıkçası ben öyle görüyorum ve böyle demek istiyorum. Çünkü bu eser küçümsenecek bir eser değil. Devasa bir eser bırakıyoruz. Isparta artık tüm metropol şehirlerde bulunan alışveriş imkanını burada yakalamış olacak. Isparta’nın parası dışarıya  gitmeyecek. Her markayı Ispartalının ayağına getiriyoruz. Artık eskiden olduğu gibi bu şehrin insanları markaların ayağına gitmek zorunda kalmayacak. Eğer kalitelileri en ucuza alabildiği böyle bir merkezin bulunduğu şehirde yaşadıkları için mutlu olacaklar’’diye konuştu.

         MERKEZDE 650 KİŞİ ÇALIŞACAK
       IYAŞ Park Yaşam Merkezi’nin bir fabrika gibi istihdam sahası açtığını da dikkat çeken Şenol,’’Burada 650 kişi istihdam edilecek. Bir fabrika kadar iş sahası açıyoruz ve burada çalışacakların tamamı Isparta’nın insanları olacak’’ açıklamasında bulundu.

          İNŞAATI GEZDİRDİ, FOTOĞRAF ALDIRMADI
        Yaptığı tüm yatırımlarda inşaat tamamlanmadıktan sonra fotoğraf alınmasına karşı tavrıyla tanınan IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şenol, gazetemiz muhabirine 3 katlı dev binayı ve içerisindeki çalışmaları  tek tek gösterdi. Bowling salonundan tiyatro salonuna, buz pateni pistinden sinema salonlarına, pizzacıdan lahmacuncusuna kadar her türlü yemek imkanının bulunacağı merkezde yok yok.
   

       İŞTE DEV MARKALAR
          Alt katı 900 araçlık kapalı otopark olarak inşa edilen dev AVM’de  hazır giyim sektöründe ün yapmış Türkiye’nin dört bir tarafına yayılmış markaları buluşacaklar.Şimdiden yüzde  90’ ı dolan IYAŞ Park’ın içerisinde Sarar, Altınyıldız, BMD, Bundesign, Collezione, Flo, İnci Deri, Kiğılı, Mavi Jeans, Mudo, Penti, Rodi Mood, So Chıc, Tiffany, Twigy ve YKM gibi büyük markalar yer alacak.