Isparta’da kısa mesafeli ulaşımda yoğun olarak kullanılan elektrikli scooterlar, yeni bir marka ile şehir sokaklarına geri döndü.
2020 yılında Isparta’da faaliyete başlayan ve kısa sürede şehir genelinde yaygınlaşan Martı, özellikle gençler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi görmüştü. Pratik ve ekonomik bir ulaşım alternatifi sunan elektrikli scooterlar, şehir hayatına hızlıca adapte olmuştu. Ancak 2023 yılının Eylül ayında, talebin azalması ve cihazların yeterince kullanılmaması nedeniyle Martı, Isparta’daki faaliyetlerine son verme kararı almıştı. Bu gelişme şehirde farklı tepkilerle karşılanmış; bazı vatandaşlar kararı yerinde bulurken, birçok kullanıcı ise bu duruma üzüntüyle yaklaşmıştı.
MARTI’NIN YERİNİ TAZILA ALDI
Yaklaşık iki yıl süren sessizliğin ardından, Isparta’daki elektrikli scooter eksikliğini Tazıla doldurdu. Şehirde kurduğu yeni park alanları ve kullanıcı dostu mobil uygulaması ile hizmete başlayan Tazıla, Isparta sokaklarında görülmeye başladı.