İstanbul'daki fırıncılardan zam talebi #1 İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, ekmeğin maliyetinin arttığını ve buna alt olarak fırıncıların zam talebi olduğunu duyurdu. Ekmeğe son zammın 2019 yılının Mayıs ayında yapıldığını ve ondan önceki zammın da 2015 yılında olduğunu gösteren Çetin, "2019'dan beri İstanbul'da 200 gram ekmek, 1 lira 25 kuruştan satılıyor." dedi. Bir yıldan fazla bir süredir İstanbul'da 200 gram ekmeğin 1 lira 25 kuruştan satıldığını dile getiren Çetin, buğdayın fiyatının 1 lira 35 kuruştan 1 lira 65 kuruşa çıkarıldığına dikkat çekerek, "Bu açıklamanın ardındaki un fiyatları yaklaşık yüzde 20 yukarıya çıktı. Bunun yanında fırınlarımızdaki girdiler de aralıksız arttı. Ayrıca son dönemlerde Trakya bölgesinde çok pozitif yağmur yağıyor. Bundan nedeniyle buğday kalitesinin düşmesi bekleniyor. Uncular bu nedenden dolayı da un fiyatlarının 1 ay içerisinde yüzde 15 daha artacağını bize bildirdiler." ifadelerini kullandı. İstanbul'daki fırıncılardan zam talebi #2 2019 yılının Mayıs ayından bu yandan yapılan zammın arkasından masraflara yüzde 60 zam geldiğini gösteren Çetin, "Fırıncılarımız hemen fazla mağdur durumda. Fırıncılarımızın borcu bulunuyor. Artan maliyetlerden dolayı İstanbul'da 1 lira 25 kuruştan satılan 200 gram ekmeğin fiyatının, 1 lira 75 kuruş olmasını talep ediyoruz. Yetkilerin bu isteğimizin yerine getirmelerini istiyoruz. Son 5 yıl içerisinde ekmeğe sadece 1 defa tarife alındı. Bu yıllardaki enflasyon oranlarını topladığımızda görülecek ama istek edilen fiyat, toplam enflasyon rakamlarının altındadır." cümlelerini kullandı. Taleplerinin fırıncıların hakkı olduğunu dile getiren Çetin, çoğalma taleplerinin yüksek olmadığını sözlerine ekledi. Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur