IGSİAD insanlık ve adalet çağrısında bulundu IGSİAD insanlık ve adalet çağrısında bulundu

Ağlasun merkez ve köylerinde var olan ceviz popülasyonunu daha da arttırmak amacıyla Ağlasun Kaymakamlığı himayesinde  gerçekleştirilen “Cevizciliği Yaygınlaştırma” projesi kapsamında Burdur Tarım ve Orman Müdürlüğünün organizasyonunda 12 bin adet Chandler cinsi ceviz fidanı dağıtımı yapıldı.

Ağlasun Kaymakamı Tahir Demir, Belediye Başkanı Ali Ulusoy, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen ceviz fidan dağıtımında konuşan Kaymakam Demir; “Ağlasun İlçesinin iklimi ceviz yetiştiriciliğine çok uygun.Bu sebeple yöremizde yıllardır ceviz yetiştirilmektedir. Bu durumu dikkate alarak vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda sertifikalı 12 bin adet Chandler cinsi ceviz fidanı dağıttık. Amacımız Ağlasun İlçesinde gelir getirici ağaç türlerini yaygınlaştırarak ilçe ekonomisine daha büyük katkı sağlamak,aynı zamanda kırsal alanda yaşam standardını yükseltmektir. Bu fidanlar meyve vermeye başladığında kilo veya çuval ile ceviz satışı değil, kamyon yükü ile satış yapacak kadar gelir beklemekteyiz” dedi.

Verimin artması ve Ağlasun cevizinin bir dünya markası olmasını beklediklerini belirten üreticiler ise yapılan fidan dağıtımı ile verilen destekten duydukları memnuniyeti ifade ederek,Kaymakam Tahir Demir başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.