KEŞKE BİR SİYASİ PARTİDE BEN KURSAYDIM..!

Ülkemizde 18 Haziran 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Genel seçimlerinin aynı gün yapılması beklenirken, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 10 Mart 2023 tarihinde yapacağı beklenen açıklaması doğrultusunda, seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı anlaşılmaktadır.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması planlanan seçimlerde kamuoyu araştırmalarına göre hiçbir partinin tek başına iktidara gelme şansı gözükmüyor. Durum böyle olunca tabiiki mecburen siyasi partiler arasında bir ittifak yapılması kaçınılmaz.

Seçim ittifakları konusunda hafta sonu büyük bir hareketlilik yaşandı. Millet İttifakı içinde rahatsızlıklarının olduğu bilinen İYİ Partinin ittifaktan ayrıldığı, Meral AKŞENER tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Millet İttifakı içeresinde yer alan, özellikle barajın altında kalan siyasi partilerin kurmaylarının bu durumdan rahatsızlık duymuş olacaklar ki hafta sonunda tam mesai yaptıkları görüldü.

Tabiiki siyaset işlevinin içinde halka hizmetin dışında, koltuk kapma yarışı da olunca işler daha da hareketli olabiliyor.

Bir anda, daha bir ay önce (6 Şubat 2023) tarihinde 11 ilimizi etkileyen milyonlarca vatandaşımızın mağdur olduğu; onlarca ölü ve yaralıların olduğu, binlerce yuvanın yıkıldığı aileleri unutuverdik.

Ramazan ayını haber veren “Berat Kandili ”ni zaten hiçe saydık. 

Tek düşüncenin Şan, Şöhret, Ünvan ve Koltuk kapma yarışı olduğu görüldü.

Fakaaaat…….!

İttifaklar içinde belki de bir ilk yaşanacak.

Şöyle ki!

Kamuoyu araştırmalarına göre yüzde 0.5, yüzde 1, yüzde 2 oyu olan partilerin, ittifak içeresinde seçimin kazanılması halinde; işin içinde Bakanlık ve Mecliste gurup kurmak için gerekli olan 20 Milletvekili elde etme durumu olunca tabiiki ittifakın bölünmemesi için bin takla atmaları normal….!

Benim de aklıma şu geliyor oy oranı ya da sizin halk tarafından benimsenmeniz o kadar önemli olmadığına göre insan diyor ki….!

Keşke bir siyasi partide ben kursaydım.

Almış olduğum Oy oranı çok önemli değil mensubu olduğum ittifak kazanırsa Bakanlık çantada keklik” ne dersiniz?

Saygılarımla,

09/03/2023                                                                                  Havva MUTLUCAN