Gül Vadisiyle ilgili Vali Oğuz'un restinden sonra Başkan Günaydın ilk kez konuştu. Proje tekrar mecliste görüşülmeli. Ama..

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından güdümlü proje destekleri kapsamında finanse edilen Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) yürütücülüğündeki "Gül vadisi, Gül Turizm, Sağlık, Araştırma ve Yaşam merkezinin kurulması projesi" Isparta belediye meclisi'ne takıldı.

Isparta Belediye Meclisi Gül Vadisi Proje çalışması için üniversite alanı içinde buranın imar planına işlenmesi talebi Belediye Meclisi'nde uygun bulunmadı. Talebin reddine ilişkin açıklamada yapılmak istenen tesislerin üniversite yapılaşması ile uyumlu olmaması, ayrıca bu tesislerin belirtilen alana yapılması durumunda ticari hayatın şehir içinde zarar görmesi gösterildi.

TİCARİ KAYGILARIN GİDERİLMESİ GEREKİR

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Meclisi'nin imar talebini üyelerin taşıdığı ticari kaygılar nedeniyle reddettiklerini söyledi. Günaydın, "Belediye İmar Komisyonumuz bu konuyu inceledi. İnceledikten sonra orada değişik aktiviteler olduğunu gördüler.

Şehirdeki ticari yapılanmanın olumsuz yönde etkileneceği görüşü oluştu. Sanırım komisyonumuz bunu bir kez daha inceleyecek. Bu konuda tekrar en kısa zamanda ele alınıp daha olumlu yönde karar çıkacaktır. Ben aynı zamanda BAKA'da da yönetim kurulu üyesiyim. BAKA'nın teşvikini, verdiği desteği boşa çıkarmamak lazım. Bunun için bir diyalog gerekecek. O diyalogdan sonra teklif reddedilmesine rağmen olumlu bir sonuç doğacaktır.

Meclis üyesi arkadaşlarımız kentteki esnaf açısından ticari kaygı duydu. O kaygıyı giderici görüşmeler yaparak buna çözüm bulunur kanaatindeyim" dedi

OLUMLU İŞİN KESİLMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ

Olumlu olan işin kesilmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Vali Memduh Oğuz da, "İş hayırlı güzel ve olumluysa yapılır. Dolayısıyla Gül Vadisi Projesini'de Belediyemiz filan engelleyemez. Ama Belediye bizi ikna edebilir. Belediyemiz desin ki 'bu işte hayır yok. Isparta'nın, Türkiye'nin sikiş faydasına değil. Zararlı bir iş.' Biz de bu konuda ısrar etmeyiz. 'Buna izin vermiyorum' dediğiniz zaman' Bir dakika kardeşim neden izin vermiyorsun? İzin vermemenin makul bir gerekçesi varsa biz burada şahsi bir menfaat peşinde olamayız.

Isparta'ya zararlı projeyse vazgeçelim. Eksikse eksiğini tamamlayalım. Güzelse destekleyelim. Hukuki olarak da Belediye Meclisinin kararına ihtiyaç olmadan da imar konusu yapılabilir. Mevzuatta özel bir hüküm var ona göre halledilir" diye konuştu

8 MİLYON LİRASINI BAKA DESTEKLİYOR

10.6 milyon lira değerindeki Gül Vadisi Projesi'nin 8 milyon lirasını BAKA destekliyor. Projenin SDÜ kampüsü içerisinde yer alan yaklaşık 137 dönümlük araziye yapılması hedefleniyor. Proje kapsamında; Gül Kulesi, Gül Müzesi, Kozmopark, Teke Yöresi Folklorü Tanıtım Tesisi, Gül Ürünleri Satış Birimleri, Seyir Terası, Yöresel Gıdaların Sunulduğu Restoran ve Kafeteryalar, Gül ve Ürünleri Araştırma Uygulama Merkezi, Gül Koleksiyon Bahçeleri ve Rozaryumu ve Yaşam Merkezi gibi birimler yer alıyor. Meclis üyelerininde belirttiği gibi bu alanda ticari faaliyet başlarsa şehir merkezi sessiz bir köy olur.