81 ildeki tüm okullara ‘Ramazan’ genelgesi
81 ildeki tüm okullara ‘Ramazan’ genelgesi
İçeriği Görüntüle

Türkiye genelinde konut fiyatlarını takip eden Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2026 yılının ilk ayında bir önceki aya göre %3,7 oranında artış gösterdi. Yıllık bazda bakıldığında ise konut fiyatlarının nominal olarak %27,7 oranında yükseldiği görüldü. Ancak madalyonun diğer yüzünde, enflasyondan arındırılmış rakamlar piyasadaki durgunluğu ele veriyor; konut fiyatları reel olarak yıllık bazda %2,3 oranında geriledi. Bu tablo, konutun bir yatırım aracı olarak enflasyona karşı bu dönemde zayıf kaldığını gösteriyor.

Üç Büyük İlde Durum ve Doğu’nun Yükselişi
Büyükşehirlerdeki fiyat artışları Türkiye ortalamasına paralel bir seyir izledi. İstanbul’da aylık artış %3,1, Ankara’da %3,5 ve İzmir’de %3,7 olarak kayıtlara geçti. Bölgesel bazda ise sürpriz bir tablo ortaya çıktı. En yüksek yıllık artış %34,2 ile Bingöl, Elazığ, Malatya ve Van gibi illeri kapsayan bölgede yaşanırken; en düşük artış ise %18,2 ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın yer aldığı Trakya bölgesinde görüldü.

Yeni Kiracıların Gündemi: Kira Endeksi Şaşırttı
Merkez Bankası’nın piyasa hareketlerini daha iyi izlemek için yayımlamaya başladığı Yeni Kiracı Kira Endeksi (YKKE), kiraların konut fiyatlarından daha hızlı yükseldiğini ortaya koydu. Ocak ayında yıllık bazda %34,2 oranında artan yeni kira bedelleri, konut fiyatlarının aksine reel olarak da %2,7 değer kazandı. İzmir, %38,5 ile yeni kira artışında zirveye yerleşirken, 2025 son çeyrek verilerine göre Türkiye genelinde 100 metrekarelik bir konutun ortanca kira bedeli 22 bin TL olarak hesaplandı. İstanbul’da ise bu rakam 37 bin TL seviyesine kadar ulaştı.

Kaynak: tgrthaber.com