Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Isparta Merkez Müdürü Yurdun Yıldırım, yeni, uygulanabilir ve ticari değer taşıyan olan her projeye 1 milyon TL'ye kadar hibe desteği sağladıklarını belirterek, 2005 yılından bu yana 15 projenin hayata geçmesi için destekte bulunduklarını belirtti.
     Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, KOSGEB Merkez Müdürlüğü olarak ar-ge ve inovasyon, endüstriyel uygulama destek programı kapsamında işletmelerin getirdikleri projeleri değerlendirmeye alarak, yenilikçi, uygulanabilir ve ticari değer taşıyan projelere yüzde 75 oranlarında hibe desteği yaptıklarını açıkladı. 2005 yılından itibaren 50 projenin değerlendirildiğini aktaran Yıldırım, ''Bugüne kadar 15 projeye destek vererek, yeni düşüncelerin hayata geçmesini sağladık, 35 işletme de destek kapısında'' dedi.
     35 işletmenin de sunduğu projelerden 21'nin başvurusunun kabul edildiğini söyleyen Yıldırım, bunlar için de 3 milyon 147 bin TL'lik destek öngörüldüğünü belirtti.
     KOSGEB olarak verdikleri destekler hakkında açıklama yapan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:
     ''AR-GE inovasyon destekleri kapsamında yenilikçi projelerde 12 bin TL'ye kadar kira desteği, 100 bin TL'ye kadar personel desteği ve makine teçhizat desteği, yine 200 bin TL'ye kadar geri ödemeli makine teçhizat desteği ve bedelsiz 20 bin TL'ye kadar başlangıç sermayesi desteği veriliyor. Ayrıca Endüstriyel Uygulama başlığı altında yüzde 75'i hibe kapsamında olmak üzere 18 bin TL'ye kadar kira desteği, 100 bin TL'ye kadar personel, 150 bin TL'ye kadar makine teçhizat ve 200 bin TL'ye kadar geri ödemeli makine teçhizat desteği veriliyor.''
     Girişimcilere proje üretmeleri yönünde çağrıda bulunan Yıldırım, KOSGEB'in verdiği desteklerin küçümsenmeyecek kadar önemli olduğunu aktardı. Yıldırım, KOSGEB Isparta Merkez Müdürlüğü'nün de oldukça aktif olduğunu ve Türkiye'de ilk üçte yer aldığını söyledi.