Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekipleri, Kovada Gölü Milli Parkı Şefliği sorumluluk alanında gerçekleştirdiği Av Koruma ve Kontrol çalışmaları sırasında kaçak avlanmaya yönelik önemli bir denetim gerçekleştirdi.
Ekipler, avlanmanın yasak olduğu Milli Park alanında usulsüz şekilde avlandığı tespit edilen bir şahsın, vurduğu 1 kınalı keklik ve 1 yaban tavşanı nedeniyle tazminat ve idari yaptırımla cezalandırıldığını açıkladı.
Denetimler sırasında ayrıca kurallara aykırı şekilde avlandığı belirlenen 4 avcıya daha idari para cezası uygulandı.
DKMP yetkilileri, doğal yaşamı korumak ve yaban hayatının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla denetimlerin kesintisiz devam edeceğini belirtti.




