Kronik yorgunluk; kişinin iş ve sosyal yaşamında ciddi sorunlara sebep olan, aşırı yorgunluk hissi ve fiziksel belirtilerinin olduğu, zihinsel ve fiziksel aktivitelerle daha da yoğunlaşan, dinlenerek düzelmeyen bir rahatsızlıktır.

Kronik yorgunluğun pek çok sebebi olabilir. Bu sebepler arasında kansızlık, enfeksiyonlar, vitamin ve mineral eksiklikleri, metabolik bozukluklar hormonal problemler gibi sağlık sorunları olabileceği gibi tekrarlayan ve uzun süren stres, uyku problemleri, depresyon gibi bazı psikolojik sorunlar da kronik yorgunluğa sebep olabilmektedir.

Kronik yorgunluğu önlemek için bazı önerileri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

●       Güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlamaya özen göstermek.

●       Bol su tüketmeye önem vermek.

●       Düzenli egzersiz ve spor yapmak.

●       Şeker ve rafineri besinlerden olabildiğince kaçınmak.

●       Kafein kullanımını sınırlamak.

●       Vücuttaki vitamin-mineral seviyesini korumaya çalışmak.

Ayrıca sıcak yaz günlerinde ağır yiyecekler yerine zeytinyağlı hafif yiyecekler tercih etmek, uyku düzenini sağlamak, kötü alışkanlıklardan uzak durmak ve vücuttaki magnezyum seviyesini korumaya özen göstermek de kronik yorgunluğun önlenmesini sağlamaktadır.

Vitamin ve mineral takviyeleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.naturalnest.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye'nin En İyi Zeytinyağı Markaları: Kalite ve Güvenilirlik Rehberi Türkiye'nin En İyi Zeytinyağı Markaları: Kalite ve Güvenilirlik Rehberi