Başkan Sarıdaş, kurban kesecek vatandaşların hem sağlık açısından daha faydalı hem de ekonomik olarak daha uygun olması nedeniyle küçükbaş hayvanları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı.

KURBANLIK KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR YETERLİ

Başkan Sarıdaş, geçen yıl Kurban Bayramı'nda Türkiye genelinde yaklaşık 2,8 milyon küçükbaş hayvanın kesildiğini belirterek, bu yıl da kurbanlık vasfında 4 milyon civarında küçükbaş hayvanın bulunduğunu açıkladı. Sarıdaş, "Bu yıl da kurbanlık hayvan temini konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyoruz. Küçükbaş hayvancılık, meraya ve doğal ortama dayalı olduğu için sağlıklı ve güvenilir beslenme açısından ilk tercih olmalıdır" dedi.

Sütçüler'de Toplu Sünnet Şöleni Sütçüler'de Toplu Sünnet Şöleni

KURBANIN SEMBOLÜ KOÇ

Sarıdaş, Kurban Bayramı'nın Müslümanlar için önemli bir dini vecibe olduğunu ve Hazreti İbrahim’den beri süregelen kutsal bir ibadet olduğunu hatırlatarak, "Kurbanın sembolü koçtur. Vatandaşlarımızın, başta koç olmak üzere küçükbaş hayvan kurban ederek bu vecibelerini yerine getirmelerini dileriz" ifadelerini kullandı.

PANDEMİ KURALLARINA UYALIM

Sarıdaş, pandeminin devam ettiğini hatırlatarak, vatandaşlara kurban kesimi sırasında sağlık ve pandemi kurallarına riayet etmeleri çağrısında bulundu. "Bütün vatandaşlarımızın sağlıklarına dikkat ederek kurbanlarını kesmelerini öneriyor, sağlık, sıhhat, huzur ve maneviyat dolu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum. Kurbanımız koç, koyun, keçi olsun, bayramımız mübarek olsun" dedi

Muhabir: Ali Rıza Cesur