Gıda perakendesinde mart itibarıyla fiyat artışları bekleniyor. Dolar ve euroda yaşanan yükselişin ardından özellikle üretim ve lojistik tarafında maliyetlerin arttığını belirten Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, “Enflasyondaki artış eğilimini gördük. Piyasada fiyat artışı eğilimi var. Kurlardaki yükseliş, enflasyonu mutlaka tetikleyecek. Bu durum, gıda ve gıda dışı tüm alanlarda fiyatlara yansıyacak. Bizim iç gıda alanındaki iç enflasyonumuz yüzde 4.8” dedi.

Üretici dahil kimsenin fiyat artışı istemediğini ve bu nedenle öteleme yapıldığını söyleyen Özerkan, raflardaki fiyat artışlarının mart ve nisan ayında görülmeye başlanacağını dile getirdi. 2016'nın zor bir yıl olduğunu belirten Kubilay Özerkan, “28 Haziran'da Atatürk Havalimanı'nda saldırı oldu. Aynı gün oradan uçtum ve 29 Haziran'da Fethiye mağazamızı açtık. 15 Temmuz darbe girişimi oldu ve biz 16 Temmuz'da tüm mağazalarımızla eksiksiz ve zamanında açtık.

Yurtdışında soranlara evet zor bir yıldı ama ekonomik sonuçlar yüreklendirdi ve ticaretimizde negatif bir durum yaşamadık diyoruz. Yatırıma devam edeceğiz” dedi. Özerkan, 2017'de de biri İstanbul Kartal, diğer turizm bölgesinde 2 yeni mağaza daha planladıklarını ve 400 kişilik ek istihdam sağlayacaklarını belirtti.