Yaklaşık 40-50 yıldır aynı mesleği yaptığını belirten Çakacı, yalnızca bıçak bileme değil, testere ve çilingir işleriyle de uğraştığını ifade etti. Kurban Bayramı öncesinde özellikle kasaplardan yoğun talep aldıklarını söyleyen Çakacı, vatandaşların evde kullandığı mutfak bıçaklarının da sık sık bilemeye getirildiğini dile getirdi.
Bayram öncesi yoğunluğun her geçen gün arttığını belirten Çakacı, “Şimdi dana hisseye girildiği için genellikle kasaplar geliyor. Evde kullananlar çok az geliyor, daha çok kasaplar geliyor” dedi.
Vatandaşların en çok küçük sebze bıçakları ve mutfak bıçaklarını bilemeye getirdiğini söyleyen Çakacı, iyi bilenmiş bir bıçağın nasıl anlaşılacağıyla ilgili de bilgi verdi. Bıçağın ağız kısmının düzgün açılması gerektiğini belirten usta, “Gerilere girmeden ağız kısmıyla rahat açılması lazım. Onu herkes yapamaz” ifadelerini kullandı.
Bir bıçağın ortalama 5 dakikada bilenebileceğini söyleyen Çakacı, işin ustalık gerektirdiğini vurguladı. Bayram dönemlerinde yoğunluğun daha da arttığını ifade eden deneyimli usta, meslekte çırak yetişmemesinden yakındı.
Isparta’da bazı işleri yapan sayılı ustalardan biri olduğunu belirten Çakacı, özellikle testere bileme konusunda kendisinden başka yapan kimsenin kalmadığını ifade ederek, “Ben bıraktığım anda bitti, sanat yetişmiyor” sözleriyle mesleğin geleceğine dikkat çekti.





