“SORUNLARI BİLİYOR VE ÇÖZMEYE GELİYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Adayı Selim Öncel, katıldığı bir televizyon programında önemli konulara değindi. Isparta ve ilçelerindeki her türlü duruma ve sorunlara hakim olduğu gözlenen Milletvekili Adayı Öncel, sahanın en aktif isimlerinden birisi olmayı sürdürüyor. 

“EĞİRDİR’E FEN LİSESİ KAZANDIRACAĞIZ”

Milletvekili Adayı Öncel, Eğirdir’e Fen Lisesi kazandırmak için kollarını sıvadığını belirtti. “Memleketim Eğirdir, Eğirdirli bir vatandaş olarak Eğirdir'e hayırsever bir vatandaşımızla beraber Fen Lisesi’ni açmak istiyoruz. Arazi konusu çözüldükten sonra Yalvaç'ımızda, Şarkikaraağaç'ımızda ve Gönen'de olan Fen Lisesi’ni Eğirdir'e de kazandırmak için canla başla çalışacağız inşallah. Bunun sözünü buradan size veriyorum. Eğirdir'e Fen Lisesi'ni kazandıracağız. Hedeflerimizden birisi de Turizmi kalkındırmak! Bu amaçla üniversitemizde gerekli bölümlerin tekrardan açılmasını sağlamak ve dört yıldızlı bir turizm konaklama otelini Eğirdir'e kavuşturmak istiyoruz. Burada hem öğrencilerin, öğrencilerimizin öğrendiklerini uygulaması için fırsat yaratmış olacağız hem de Eğirdir'imize öğrenci potansiyelini kazandıracağız. Eğirdir'de turizmin gelişmesi için de güzel bir imkân yaratmış olacağız. Bunlar Eğirdir için, Eğirdirli için ve bizim için önemli durumlar. Biz Eğirdir'e, Eğirdirliye hizmet edeceğiz." dedi. 

DÜNYA’DA SU  VE GIDA SORUNU  KAPIDA

Eğirdir Gölü suyu büyük bir hızla azalıyor. Şehrimizin büyük bir sorunun çözümü için çözüm önerilerini de anlatan MHP Milletvekili Adayı Öncel, sözlerine şöyle devam etti: 

Isparta'daki Ücretsiz ve Temiz Tuvaletler Örnek Gösterildi Isparta'daki Ücretsiz ve Temiz Tuvaletler Örnek Gösterildi

“Eğirdir bizim için kıymetli. Bütün ilçelerimiz bizim için birbirinden kıymetli, birbirinden değerli. Eğirdir Gölü sadece Eğirdir'in, Isparta'nın problemi değil. Eğirdir Gölü Türkiye'nin ikinci tatlı su kaynaklarından bir tanesi. Geçmiş zamanlarda Ankara'da su sıkıntısı yaşandığında Eğirdir Gölü'nden takviye alınması bile düşünüldü, bu şekilde bir plan, proje de vardı. Yani gölümüz çok kıymetli. Bu sebeple Eğirdir Gölü su sorununu siyaset üstü bir bu sorun olarak görüyorum. 

Şimdi asıl meselemiz, 6 Şubat deprem felaketi. Türkiye'nin en büyük sorunlarından bir tanesi depremdir ve diğer önemli bir sorun ise gelecek zaman içerisinde tüm dünyanın sorunu haline gelen sudur. Su sıkıntı, kuraklık, küresel ısınma, hızlı tüketim sorunları ise  gıda sorununu getirecek. Tüm bunlar için önlemler alacağız. Bu sorunları çözüme kavuşturmak biz siyasetçilerin kesinlikle vazifesidir. Lakin vatandaşımız da bu konuda gerekli ilgi alakayı göstermeli, tüm önemleri desteklemeli ve riayet etmelidir. Bu sorunları çözmek için birçok projelerimiz var.  Diğer siyasi partilerin de şu anki mevcutta bulunan yönetiminde bu konular üzerine yer yer toplantıları, projeleri oluyor.  Bizim de kesinlikle çalışmış olduğumuz projelerimiz var. Hem vatandaşlarımızla hem de Eğirdir ilçe ve diğer merkez ilçelerin yönetimleriyle çalışmalar yürüteceğiz. İşbirliği içerisinde problemlere çözüm olacağız. Tüm sorunların çözüm noktası var. Mesela; su kodunu yükseltmek, tarımsal alanlarda kullanılan ve tarımın gelişimini desteklemek üzere gölü destekleyen su kaynaklarının göle kavuşturulmasını sağlamak bunlardan birisi. Buna bir örnek vermek istiyorum. Aksu Dağı'nda Manavgat Şelalesi'nde boşa akan debisi yüksek su kaynağının birinci sınıf tarım arazisi Boğazova üzerinden göle aktarılması şeklinde projelerimiz var. 

 Bu çalışmayı gerekli komisyonla birlikte gerekli çalışmaları yürüterek, zarar vermeden aksine yarar sağlayarak yapabiliriz. Bunun dışında şundan da bahsetmek istiyorum. Gölün etrafında 30'a yakın kurulmuş göletler var. Bunların da kontrollü bir şekilde göle tekrardan kazandırılmasını sağlayabiliriz. Bu göletler de bizim için çok önemli birer kaynak. 

Gerçekten vahşice bir su kullanımı da söz konusu. Bu noktada hepimizin bilinçli olması gerekiyor. Bilinçlendirme çalışmaları da yürütmeliyiz. 

Eğirdir'in elması biliyorsunuz ki bir marka haline dönüştü ve biz bu markayı tabii ki Milliyetçi Hareket Partisi olarak daha da ileriye taşıyacağız. Lakin buradaki sulama kontrollü ve bilinçli bir şekilde, modern sulama yöntemleriyle yapılması gerekir. Bu noktada da denetimlerin artırılması gerekiyor. Dediğim gibi bizim Eğirdir Gölümüz bizim için çok kıymetli. Sadece bizim için değil Türkiye için kıymetli. Biz bu sorunların çözümü noktasında öncü olacağız. Ve tabii ki bu sorun sadece suyun vahşice kullanılmasından kaynaklanmıyor. Tüm dünyayı etkileyen iklim değişikliği, küresel ısınma başta olmak üzere sorunun sebepleri. Dikkat etmeliyiz, bilinçlenmeliyiz ve projelerimizle sorunlara dur diyeceğiz. 

“EĞİRDİR ISPARTA’NIN İNCİSİDİR”

Eğirdir... Eğirdir Isparta'nın incisidir. Biz Eğirdir'i turizm anlamında ne kadar çok kalkındırırsak bu kalkınma Isparta'mızın da kalkınması olacaktır.

Öncelikle yapılması gerekenlerden bir tanesini Eğirdir Gölü'nün dip temizliğinin yapılmasıdır. Temizleyeceğiz.  Bunun sözünü buradan sizlere Milliyetçi Hareket Partisi olarak veriyoruz. Gölümüzün kıyı kenarlarından su kaçakların önlenmesi lazım. Suyun kıyı şeridinin temizlenerek turizme kazandırılması lazım. En büyük hususlardan bir tanesi de bu. Eğirdir'i turizme kazandırmak için hem yurt içinden hem de yurt dışından insanları Eğirdir'e çekebilmemiz için oradaki suyun plaj değerini arttırmamız ve sahil kısmını da kullanmamız gerekiyor. “

“EĞİRDİR VE DAVRAZ SPORUN MERKEZİ OLMALI”

Eğirdir’i cennet olarak yorumlayan turizme kazandırılmasına ve su sorununa dikkat çeken MHP Milletvekili Adayı Öncel, Davraz turizminin önemine de dikkat çekti.

Öncel, “Eğirdir bir cennet. Eğirdir'de spor kampı planlıyoruz. Burada hem Süper Lig olsun, birinci lig olsun. Kendi takımımız zaten bizzat faydalanacak. Çok büyük bir kamp alanı oluşturmak istiyoruz. Bunun için de araştırmalar yürütüyoruz. Bu çalışmayı yapacağımız devletimize ait uygun alanlar var, araziler var. Bu arazileri tahsisini yaparak çok büyük bir proje yürüteceğiz. Hatta bu alan üzerinden Davraz'la entegreli çalışmalarımız var. Davraz’da sezonun 12 aya çıkması için Eğirdirle birlikte spor kamp merkezi projelerim var. Burayı turizm alanı olarak büyütebiliriz. Eğirdir'de bu konularda çalışmalar tabii ki oldu. Gelen herkes bir çalışma muhakkak yürüttü. Taşın üstüne taş koydu. Allah razı olsun. Biz de bu çalışmaları daha ileriye götüreceğiz. Yani çok güzel bir alanımız ve güzel bir suyumuz var. Gelen, buraları gören herkes hayran kalıyor. Adanın olduğu kısımda ve Akpınar Tepesi'nde güzel çalışmalar yapıldı. Lakin bu çalışmaların daha planlı olmasında fayda var. Daha iyisini yapmayı hedefliyoruz. Sizlerin desteği Allah'ın izniyle hepsini yapacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.