Hendek-kanal sayesinde Sorkuncak Barajının suyunu Eğirdir gölüne indirmeden Çay deresinden Kovada kanalına indirerek Boğazovalı üreticilere elma bahçelerini sulama imkanı verilmiş oldu. Son aylarda S.O.S. veren Eğirdir Gölü’nün bu durumu elma üreticilerini de olumsuz etkiliyor. Ekim ayına sayılı günler kalmasına rağmen halen Elma hasadına başlayamayan üreticilerin en büyük sorunu Eğirdir Gölü’nden bahçelerine su akışının geçtiğimiz hafta itibariyle bitmiş olması. Hasat öncesi elmaya son bir kez daha su verilmesi gerekirken bunu yapamamanın üzüntüsünü yaşayan Eğirdir Boğazovalı üreticilerin imdadına AK Parti Milletvekili Osman Zabun yetişti. Zabun’un ürettiği hendek-kanal fikri sayesinde Sorkuncak Barajındaki suyun Çay deresinden Kovada kanalına aktarılmasıyla üreticilere elma bahçelerini son sulamayı yapmaları sağlanmış oldu.

EĞİRDİR GÖLÜ’NDEKİ SEVİYE TEHLİKE KODUNUN ALTINA İNDİ

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, bugün yaşanan gelişmeleri şu şekilde anlattı: “Eğirdir Gölü’ndeki su seviyesi tehlike kodunun altına indi. Bu şu anlama geliyor. Eğirdir gölünün geri dönüşünün ciddi risk altına girmesi anlamına geliyor. O nedenle DSİ Eğirdir gölünden yapılan sulamaları geçtiğimiz hafta itibariyle vanayı zorunlu olarak kapattı. Tabi mevsimin ve sıcakların da biraz uzun sürmesi nedeniyle elma hasadının gecikmesi nedeniyle elma üreticisi de çok ciddi risk altına girdi. Tabi bir kez daha su verilmesi gerekiyordu elmalara ama bunu veremedi. Bir çözüm olarak Sorkuncak Barajından suyu indirmek istedik ancak o suda sadece Çay deresi kenarına ulaştırılabildi. Eğirdir Gölüne indirip Eğirdir gölünden Kovada kanalına vermek imkanı kalmadı Göl tehlike kodunun altında olduğu için Sorkuncak Barajındaki suyu göle indirsek bile Kovada kanalını açamadık. Şimdi farklı bir çözüm üreterek üreticimizi tekrar suyla buluşturduk Hayırlı olsun”

HENDEK-KANALIN BULUNMASI İÇİN BELEDİYE BAŞKANI VELİ GÖK’E TALİMAT VERDİ

Araştırma sonucu Çay deresi ile Kovada kanalı arasındaki Hendek-kanal güzergahı tespit edildi.Bu şekilde suyu Eğirdir gölüne indirmeden Çay deresinden Kovada kanalına indirme imkanı bulunmuş oldu

ELMA ÜRETİCİSİNİN ELMASI ÇÖP OLMAKTAN KURTARILDI

2 Milyon Liranın 32 Günlük Getirisi Yine Değişti 2 Milyon Liranın 32 Günlük Getirisi Yine Değişti

Zabun Dsi bölge müdürü ve bölgedeki köy muhtarları ve belediye başkanı Veli Gök ile toplantı yaparak sulama planlamasını yapıp suyun salınmasını sağlayarak elma üreticisinin karşı karşıya kaldığı çok büyük riski bertaraf ettiler. Yoksa Boğazovadaki elmalar çöp oluyordu. Bu yılki ürünün bu şekilde kurtarılmış oldu. önümüzdeki yıla ilişkin başka çözüm çalışmaları da büyük bir gayretle Ak parti ekibi tarafından sürdürülüyor. Dün Ak Parti milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Osman ZABUN ve il başkanı Serkan keskin Dsi yetkilileri ve enerji bakanlığı yetkilileri ile Ankara’da bir çözüm toplantısı gerçekleştirdiler. Hem Enerji Bakanlığı, hem Tarım Bakanlığı hem de DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri uzun bir çalışma toplantısı gerçekleştirdiler. O toplantıda da Bağıllı-Yılanlı suyunun Eğirdir gölüne indirilmesiyle ilgili proje çalışmalarına başlanması kararlaştırıldı. “

MİLLETVEKİLİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Bu arada Milletvekili Osman Zabun’un sayesinde elmalarına son kez can suyu vermenin mutluluğunu yaşayan Eğirdir Boğazovalı üreticiler de, “Sağolsun Sayın Vekilimiz Osman Zabun’un girişimleri sayesinde Sorkuncak Barajının suyu bahçelerimize ulaşmış oldu. Böylece hasat öncesi elmalarımıza son kez su vermenin mutluluğunu yaşıyoruz, kendisinden Allah razı olsun. Onun sayesinde elmalarımız çöp olmaktan kurtulmuş oldu” şeklinde görüş belirttiler. Yine kalıcı çözüm için gerekli çalışmaları Ankara düzleminde sürdüren Ak parti milletvekillerimiz Mehmet Uğur GÖKGÖZ, Osman ZABUN ve il başkanımıza Dsi yetkililerine valimize ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz dediler ve memnuniyetlerini ifade ettiler.