Bu Kelimeler Hakaret Sayılıyor Bu Kelimeler Hakaret Sayılıyor

Bakanlık, resmi açıklamayı yaparak uygulamanın başladığını duyurdu. Projeden faydalanmak isteyen emekliler, 25 Ağustos'a kadar başvurularını yapabilecek.

2024 GSB Seyahatsever projesi kapsamında, deprem bölgesi dışındaki illerde bulunan bir kız ve bir erkek yurdunda konaklama hizmeti verilecek. Bu yurtlarda konaklama için bazı şartlar olacak ve bu şartlar başvuru süreci başladığında açıklanacak. Projeye başvurmak isteyenler, yurtlarda 5 gün süreyle ücretsiz konaklama yapabilmek için rezervasyon yapacakları yurda en az bir gün öncesinden 444 0 472 numaralı ALO GSB hattını arayarak isim, soyisim ve T.C. kimlik numaraları ile başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru süreci ile ilgili detaylar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanacak yönlendirmelere göre yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında emekliler için ücretsiz konaklama projesi başlatacaklarını duyurdu. Işıkhan, bu kararın emeklilerin yaz aylarındaki konaklama ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediğini belirtti.

Geçen yıl gençler için uygulanan 'Seyahatsever Projesi' modelinin, bu yıl emekliler için de uygulanacağını açıklayan Bakan Işıkhan, gençlerin ALO GSB hattı olan 444 0 472 numarasını arayarak en az bir gün öncesinden rezervasyon yaptırdıklarını ve tercih ettikleri yurtlarda en fazla 5 gün konaklama yapabildiklerini hatırlattı. Emeklilerin de benzer şekilde 'ALO GSB' hattını kullanarak başvurularını yapabileceklerini ve seçtikleri bölgede 5 gün boyunca ücretsiz konaklama imkanından faydalanabileceklerini ifade etti

Kaynak: HABER MERKEZİ