Bu yıl ‘Hızla Değişen Toplumlarda Müzelerin Geleceği’ temasıyla düzenlenen Müzeler Haftası Isparta’da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Müzeler Haftası açılış programı, Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Sağrak Köyünde bulunan Adada Antik Kentinde gerçekleştirildi.

Buradaki programa; Vali Yardımcısı Adnan Tezcan, Sütçüler Kaymakamı Mahmut Korkmaz, Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Vural Oğuzlar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Isparta Fatih Mahallesi’nde Hırsızlık Olayı
Isparta Fatih Mahallesi’nde Hırsızlık Olayı
İçeriği Görüntüle

İlk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş aziz Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu. Müze Müdürü Mustafa Akaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Vural Oğuzlar ve Sütçüler Kaymakamı Mahmut Korkmaz’ın konuşması ile devam etti. Program, halkoyunu gösterisi ve yemek ikramı ile sona erdi. Daha sonra, Doç. Dr. Ahmet Mörel eşliğinde Adada Antik Kenti Gezisi gerçekleştirildi.

Kutlamalar, aşağıdaki program akışı ile devam edecek:

HATIRA SİKKE BASIMI

Tarih : 20.05.2025

Saat : 11:00

Yer : İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Önü

MÜZİK DİNLETİSİ

Tarih : 22.05.2025 Perşembe

Saat : 13:30

Yer : Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü

- Mehmet Şerif DEMİRTAŞ (Isparta Müzesi Müze Araştırmacısı)

Tarih : 26.05.2025

Saat : 14:00

Yer : Isparta Özel Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi

- Mehmet Şerif DEMİRTAŞ (Isparta Müzesi Müze Araştırmacısı)

Muhabir: Özge Çelik