Şarkikaraağaç ilçesine bağlı birçok köyde üretilen nohut bu sene ambarlarda kaldı. Bölgede yaklaşık 2 bin ton nohudun satılamadığı belirtilirken, çaresiz kalan köylüler maliyeti yüksek olan ürünü çürümeden ve bozulmadan satmak istiyor. Geçen sene üreticilerin kilosunu en düşük 8-9-10 TL'den sattığı nohut, bu sene 3,5-4 TL'ye kadar düştü fakat alıcı yok.

Yerli üreticiler, market raflarında ortalama kilosu 8-10-12 TL'ye satılan nohudun bu sene elde kalmasını ithal bakliyat politikasına bağlıyor.

 Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Göksöğüt Köyünde nohut üreticileri "Bu sene tüm bölgede üretilen nohut köylünün elinde kaldı. Sebebi ise son günlerde haberlerde izliyoruz, nohut fiyatı yüksek olduğu için ithal ediliyormuş. Halbuki bizler Temmuz ayında hasat ettiğimiz nohudun kilosunu 3,5-4 TL'ye kadar düşürdük. Yine de alan ve arayan olmadı. Sadece bizim köyümüzde 500 ton civarında nohut ambarlarımızda bekliyor. Yaz gelmeden bunları satmamız gerekiyor. 

Nohut Çiftçinin elinde kaldı

 Elimizde kalırsa güvelenir, bitlenir, bozulur, tamamen zarar ederiz. En son çare hayvanlara yem ederiz. Fakat nohut üretmenin maliyeti diğer ürünlere göre çok yüksek. 

Yerli ve milli üreticiler olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten şunu istirham ediyoruz. Yerli ve milli üretim yapan bizler gibi üreticiye destek olsunlar, değer versinler. Dışarıdan kuru bakliyat tarzı ürünler ithal edilmesin. Bunca nohut üreticisinin mahsulleri ellerinde kaldı. Satılması için de destek bekliyoruz" dedi. Ofis var, alım yapmıyor.

Gelen olur, sesimizi duyan olursa zararına, ithal nohuttan daha ucuza kalitesine göre 3-4 TL'ye ürünlerimiz vereceğiz.

Aksi halde bu yerli ve milli ürünler çürüyecek, hayvanlara yem olacak" dedi.