Yeni eğitim sistemi ile ilgili olarak Isparta’da okulların hangi statüde hizmet vereceği planlaması yapıldı ve açıklandı.
 
Bunun üzerine bazı okullarda veliler ve öğrenciler planlamaya karşı çıktılar ve eylem yaptılar. Vali Oğuz, tepkileri dinledi ve planlamadaki yanlışların giderilmesi talimatını verdi.
 
İlgili komisyon yeniden toplandı ve çalışma üzerinde bazı değişiklikler yaptı.
 
Dün yapılan toplantıda hata varsa yine düzeltilebileceği vurgusu yapıldı.
 
Okulların planlamasında üzerinde durmak istediğim nokta şu: Daha önce 4 +4 +4 eğitim sisteminin yerinde ve bana göre kesinlikle uygulanması gerektiğini ancak, özellikle fiziki anlamda alt -yapısının yeterli olmadığını yazmıştım.
 
Son yaşanan tartışmalarda beni haklı çıkarıyor. Buna rağmen Milli Eğitim yöneticileri iyi niyetli ama eksik planlama yapmışlar. Düzeltilen haliyle de planlamada eksikler, hatalar olabilir, olacaktır da.
Ama bazı okullarda planlama yapılırken, normal mantığın dışında kararlar alınmış. Bunların bir kısmı düzeltildi.
 
Velilerin bu kadar tepki vermesi yanlış. Çünkü Vali Memduh Oğuz, iletişime açık, varsa yanlışı kabul eden ve düzelten bir yapıya sahip. Gidersiniz, derdinizi Vali'ye anlatırsınız, yanlışsa düzeltir. Ki bunu eylem yapılan konularda dün de yaptı.
 
Çocukları sokağa dökmenin, trafiği kilitlemenin bir anlamı yok. İşi İmam- Hatip düşmanlığına getirmenin bir anlamı da yok. En doğru karar neyse, herkesin niyeti iyi ve bunu yapar.
 
Yeni sistemde imkan varsa, okulların bağımsız orta ve ilköğretim okulu olmasıdır. İkili öğretim doğru değildir ve ciddi sorunları beraberinde getirecektir.
 
Yine planlama yapılırken, (belki de yapılmıştır veya yapılacaktır) okulların kayıt bölgelerinin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir.
 
Temennimiz, kayıt sırasında ve okulların açılması ile birlikte önemli sorunların yaşanmamasıdır. Her işte ve konuda olduğu gibi geçiş dönemlerinde birtakım sorunlar yaşanır. Velilerin anlayışlı olmaları gerekmektedir. Her isteyen, istediği okul veya öğretmeni bulamaz. Keşke bulsun ama Türkiye'nin imkanları bunun için yeterli değildir.