EĞİRDİR PARLAMENTOSU ÇOK ÖNEMLİ KARARLAR ALDI.

              *Eğirdir’in ana sorunlarına neşter vuracak 11 kişiden oluşan 3 komisyon oluşturuldu.
              *15 gün sonra ki toplantıda sektör bazınsa komisyonlar oluşturulacak.

              6 Aralık 2010 Pazartesi akşamı saat 19.30 da 150 kişi ile toplanan Eğirdir Parlamentosu Eğirdir’in sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yaşamını ilgilendiren ana konuları ele alıp sorunları giderecek ve çözüm yollarını bulacak bir ir üst komisyon oluşturdu.
***
              Gece 23.30’a kadar süren ve dört saat devam eden Eğirdir Parlamento toplantısına Kaymakam, Dr. Yalçın YILMAZ başkanlık etti.
              Eğirdir’in Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri (STK) Meslek Kuruluşları Ve Meslek Odaları Temsilciler, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Başkanı Ve Belediye Meclis Üyeleri, Diğer Sektör Temsilcileri İle Basın Mensupları ve Kanaat Önderlerinin Katıldığı Toplantıda. Fakülteden Meslek Yüksek Okuluna, Hastanemizden, Eğirdir Garına, Tarım Ve Turizm Potansiyelimizden Davras Kayak Merkezine dek uzanan birçok konu tartışmaya açıldı.
               Meslek yüksek okulumuza yeni programların açılmasıyla Eğirdir’de ki öğrenci potansiyelinin arttırılması Su Ürünleri Fakültemizin kesinlikle eğitim ve öğretimi sürdürmesi yönünde çalışmaların yapılması.
              Yine üniversitemizle ilgili sıkıntısı çekilen fiziki mekânların biran önce yapılması.
***
Kemik Hastalıkları Hastanemiz’in kendi dalında alt branşlara yaygınlaştırılması yönünde ihtisas birimlerinin oluşturularak daha bir işlevsel hale dönüştürülerek sağlık turizmine ivme kazandırılması. Öğretmen lisesinin kurulması.
***
         Kış turizmi bağlamında Davras’ın potansiyelinin Eğirdir’e de yansıtılması amacıyla Davras bademli yolunun kısaltılması (8 km) Eğirdir Garı’nın faaliyete geçirilerek demiryolu ulaşımının yeniden Eğirdir’e kazandırılması enine boyuna tartışmaya açıldı.
***
11 KİŞİDEN OLUŞAN ÜST KOMİSYON ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR:

1.Dr. Yalçın YILMAZ           (Kaymakam)
2.Osman Nuri ÖZMERAL    ( Belediye Başkanı)
3. Mustafa HOBANOĞLU   ( Su Ürünleri İhracatçısı, Sivil Toplum Önderi)
4.Süleyman KILINÇ             (Ziraat Odası Başkanı)
5. Şeref YORGANCIOĞLU (Esnaf Odası Başkanı)
6.Osman GÖK                       ( Genç Girişimciler Derneği)
7.Hasan İNCE                        (Gülbudak Tarım Genel Koordinatörü)
8.Veli GÖK                            (İl Genel Meclisi Üyesi)
9.Muhammet DİKMEN         (İl Genel Meclisi Üyesi)
10.M.Kamil GÖNCÜ            (İl Genel Meclisi Üyesi)
11.Hasan DİNCER                 ( AKP İlçe Başkanı)
***
Eğirdir Parlamento toplantısının sona ermesinden sonra toplantı ile ilgili görüşlerini aldığımız Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ’ın değerlendirmelerini aldık. Kaymakam YILMAZ ; bu ilk toplantıda oluşturulan üst komisyona paralel olarak Eğirdir’in temel sorunlarını ele alacak alt komisyonlarında oluşturulmasını istediği, Eğirdir’in tanıtımı için 100 tane reklam tabelasının Eğirdir çevresine asılması önersini de getirdiğini örneğin: Hastanemizin hasta potansiyelini artırıcı tanıtım reklamları yapılarak, sağlık alanında bakanlığın yatırımlarının Eğirdir’e kanalize edilebilirliğinin sağlanabileceği, gölümüzün tanıtılarak göl turizmi ve eko-turizm geliştirilebileceği, elma reklamlarıyla elmanın merkezi olan Eğirdir’de çiftlik turizminin geliştirilebileceğini, düşündüğünü ifade ettiler.
***
         Parlamento toplantısına katılan katılımcılar alt komisyonların bugün değil de 15 gün sonra tekrar toplanıldığında oluşturulmasını istediler ve böylece 15 gün sonra Eğirdir Parlamento genel kurulu toplandığında alt komisyonlar oluşturulmuş olacak. Ve böylece herkesin olumlu düşünmesiyle istenilen sonuç alınmış oldu.
Eğirdir Parlamentosu Eğirdirimize, Ispartamıza, Bölgemize Ve Ülkemize Hayırlı Olsun.