Recep Özel, Atabey Belediye Başkanı Serdar Pehlivan'ı Ziyaret Etti Recep Özel, Atabey Belediye Başkanı Serdar Pehlivan'ı Ziyaret Etti

Yapılan araştırmaya göre, OSB'lerdeki kira değer artışı, yapılaşma hakları ve doluluk oranları değerlendirilerek yapıldı.

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, son dönemlerde sanayi yapılarına olan talebin artmasıyla arsa satış değerleri ve fabrika kira değerlerinde yukarı yönlü bir değişim yaşandığını belirtti. Maya, OSB'lerde yıllık kira artışlarının yüzde 102 seviyesinde olduğunu vurgulayarak, "Büyükşehirlerde kira artış oranlarının önceki yıllara göre hız kestiği, ancak kira artışlarının yıllık enflasyon oranının üzerinde gerçekleştiğini gözlemliyoruz. Malatya, Konya, Antalya, Eskişehir ve Sakarya gibi iller kira artışlarında öne çıkıyor" dedi.

Yapılan araştırma, OSB'lerdeki kira değerlerinin hızla arttığını ve bu artışın yıllık enflasyon oranının üzerinde olduğunu gösteriyor. Özellikle belirtilen iller, kira artışlarında öne çıkarak dikkat çekiyor.

Haber Merkezi