Otomobil fiyatları için gözler 7 Temmuz tarihine çevrildi. Bu kritik tarihte sıfır araçlarda ek paket olarak satılan birçok özellik artık zorunlu hale gelecek. Yeni güvenlik teknolojileri ise sıfır araçlarda standart pakete eklenecek. Vatandaşlar, otomobil fiyatlarında indirim olacak mı, fiyatlar artacak mı sorularına yanıt ararken, uzmanlar bazı fiyat düşüşlerinin olabileceğini ancak sonrasında yeniden artabileceğini belirtiyor.

Seyir Halindeki Otomobil Elektrik Direğine Çarptı Seyir Halindeki Otomobil Elektrik Direğine Çarptı

Bu değişiklikle birlikte, sıfır araç alacaklar için daha güvenli bir sürüş deneyimi sunulacak. Özellikle acil durumlarda hayati önem taşıyan acil fren sistemi, şerit takip asistanı ve yorgunluk uyarı sistemi gibi teknolojiler artık standart olarak sunulacak. Bu sayede, sürücülerin daha güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmeleri sağlanacak.

Yeni düzenlemelerle birlikte, sıfır araç alırken daha fazla özellik ve güvenlik avantajı elde edilecek. Trafik kazalarının azaltılması ve sürücü güvenliğinin artırılması hedeflenirken, bu tür gelişmelerle daha güvenli bir sürüş ortamı oluşturulması amaçlanıyor. Bu nedenle, sıfır araç alacaklar için 7 Temmuz’dan itibaren daha güvenli bir seçenek sunulacak.

7 TEMMUZ’DAN SONRA ZORUNLU OLACAK ÖZELLİKLER NELER?

Akıllı hız yardımı

Şerit takip asistanı

Alkol kilidi hazırlığı

Kaza veri kaydedici

Kör nokta belirleme

Yaya koruyan ön cam sistemi

Acil durum frenleme asistanı

Sürücü yorgunluk algılama sistemi

Ani frende otomatik yanan flaşötler

Geri görüş kamerası

Arka park mesafe sensörü

Haber Merkezi

Editör: Özge Çelik