Milletvekili Halıcı Madencilik Faaliyetlerini Gündeme Taşıdı Milletvekili Halıcı Madencilik Faaliyetlerini Gündeme Taşıdı

Şirketin ismi ve güvenilirliği kullanılarak yapılan sahte gönderi etiketleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

PTT AŞ tarafından yapılan açıklamada, PTT Kargo gönderi etiketlerinde değişiklikler yapılarak dolandırıcılık faaliyetlerine tevessül edildiği belirtildi. Dijital olarak sahte düzenlemelerin yapıldığı ve vatandaşların yanıltıldığı vurgulandı. PTT, bu tür sahte gönderi etiketleriyle gerçekleştirilen dolandırıcılık faaliyetlerine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Dolandırıcıların, alıcı ve gönderici bilgilerinde istedikleri gibi değişiklikler yaparak, sipariş veren kişiden para talep ettikleri bilgisi de paylaşıldı. Bu dolandırıcılık faaliyetlerinin sahte e-ticaret siteleri veya sosyal medya platformları aracılığıyla gerçekleştirildiği vurgulandı.

PTT'nin açıklamasında, yeniden düzenlenmiş gönderi etiketleriyle gerçek olmayan alışveriş ürününün kargoya teslim edilme izlenimi yaratıldığına dikkat çekildi. Vatandaşların gönderilerini resmi kurumsal internet adresi olan'https://gonderitakip.ptt.gov.tr' üzerinden veya PTT mobil uygulaması aracılığıyla ücretsiz olarak sorgulayabilecekleri belirtildi.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur