SDÜ Hastanesi Sivil Savunma ve Afet Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği hasta yakını rolündeki bir kişi sağlık çalışanını tehdit ederek rehin almaya çalıştı. Olayın bildirilmesinin ardından hastane personeli tarafından Gri Kod alarmı verildi ve güvenlik ekipleri kısa sürede olay yerine sevk edildi.

Isparta'da Dev Proje Tamamlandı! İlk Yakıt Dolumu Gerçekleştirildi
Isparta'da Dev Proje Tamamlandı! İlk Yakıt Dolumu Gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Tatbikat süresince hastane güvenlik görevlileri, sağlık personeli ve ilgili destek ekipleri koordineli şekilde hareket etti. Senaryo kapsamında güvenli tahliye, kriz yönetimi, ekipler arası iletişim koordinasyonu ve olay sonrası müdahale süreçleri uygulamalı olarak test edildi.

SDÜ Hastanesi Başhekimi ve HAP Başkanı Prof. Dr. Taylan Oksay, hasta ve çalışan güvenliğini en üst seviyede sağlamak amacıyla bu tür tatbikatların belirli aralıklarla sürdürüldüğünü belirtti.

Prof. Dr. Oksay, olası acil durumlarda doğru, hızlı ve koordineli müdahalenin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, afet ve acil durumlara hazırlığın kurumsal sorumluluğun önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi