Isparta'da her Salı günü kurulan salı pazarı yaz aylarının gelmesiyle birlikte en yoğun günlerinden biri yaşadı. Vatandaşlar ucuz ürünleri almak için tezgah tezgah geziyor. Fiyatların vatandaşa göre pahalı olması tepki çekse de vatandaşlar en uygun ürünü bulmak için arıyor.

Pazarda en çok ilgi gören ve yapılan araştırmada piyatı en pahalı olan ürün Keçi Tulum Peyniri oldu. Esnafa göre fiyatı 380 lira olan peynire talepde herhangi bir azalma yok. İsmini vermek istemeyen esnaf; "Fiyatı bazı vatandaşlara pahalı gelebilir. Ancak, lezzetinden dolayı bu peynir fiyatı ne olursa olsun, her hafta satılıyor. Keçi peyniri satışlarında hiçbir azalma yok" dedi.

Vatandaşa göre fiyatı en pahalı olan ürünlerden birisi de kilosu 80 lirayla kiraz oldu. Fiyatını soran vatandaşlar sorduğuna bin pişman olduğunu belirtti. Fiyatı tartışma konusu olan ürünlerden birisi de acur oldu. Vatandaşla esnaf arasında geçen fiyat tartışmasında Vatandaş; "Ben Gelendostluyum, acuru yetiştirmek kadar basit birşey yok. Fiyatı neden bu kadar pahalı? sorusuna Esnaf; "Fiyatları biz belirlemiyoruz. Sadece kalite farkından dolayı 3-5 lira oynar." dedi.

Sahte Plaka Takan Motosiklet Bağlandı Sahte Plaka Takan Motosiklet Bağlandı

Kabak 20 lira, domates 17 lira,karpuz 10 lira, şeftali 30 lira, , salatalık 10 lira, çilek 60 lira, kayısı 40 lira köy kirazı 80 lira, erik40 lira, patlıcan 20 lira, muz 45 lira, biber 35 lira, , limon 20 lira, Fasulye 60
 Muz 55,  Biber 50

Muhabir: Ali Rıza Cesur