Böyle bir eğlence anlayışı İslam’da  yok!
Böyle bir eğlence anlayışı İslam’da yok!
İçeriği Görüntüle

Erdeğer, sokak aralarında gelişi güzel kurulan et işleme noktalarının halk sağlığına ciddi tehdit oluşturduğunu belirtti. Özellikle soğuk zincirin korunmadığı bu ortamlarda işlenen etlerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayan Erdeğer, şu ifadeleri kullandı:

“Kurban etlerini mutlaka soğuk zincir koşullarına uygun kasaplara teslim edin. Bu işin ehli kasaplar hem hijyenik hem de denetim altında çalışıyor.”

Sadece etin değil, kullanılan katkı maddelerinin de risk oluşturduğunu söyleyen Erdeğer, merdiven altı üretilen sucuklara dikkat çekti:

“Bu noktalarda kullanılan baharatların kaynağı belli değil. Vatandaşlarımız, eti de, sucuğu da güvenilir ellerde işlemeli.”

Kurban Bayramı Fiyat Tarifesi Belli Oldu

Başkan Erdeğer, bu yıl uygulanacak kasap fiyatlarını da açıkladı. Küçükbaş hayvan kesim ve parçalama ücreti 1.500 TL olarak belirlenirken, büyükbaş kurbanlıkların kilogram başına kesim-parçalama ücreti 30 TL. Sadece kıyma çektirmek isteyenler için ise kilogram başı fiyat 20 TL.

Uyarı Net: “Kurbanınız Sağlığınıza Zarar Vermesin!”

Merdiven altı üretimle halk sağlığının riske atılmaması gerektiğini belirten Erdeğer, vatandaşları bilinçli davranmaya çağırdı:

“Lütfen kurban etlerinizi sokak aralarında değil, soğuk zincirli, ruhsatlı kasaplarımızda işlettiğinizden emin olun.”

Kaynak: Haber Merkezi