SGK, prim borçlarını yıl sonuna kadar ödemeyi planlayan vatandaşlar için son başvuru tarihini duyurdu. Ancak başvuruyu kaçıranlar, eklenen zam ücretiyle prim borçlarını ödeyecek.

Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü Isparta'da Yol Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü

SGK prim borçları, asgari ücret zammıyla birlikte oldukça yüksek bir artış gösterecek. Dr. Okan Güray Bülbül, ATV'de yaptığı açıklamada, yeni asgari ücretin 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacağını ve bu tarihe kadar borçlanma talebinde bulunanlara mevcut asgari ücret üzerinden borçlanma tutarlarının tebliğ edileceğini belirtti.

Bülbül, asgari ücret zam oranına göre SGK prim borç ödemelerinin güncel tutarını paylaşarak, asgari ücrete yapılacak yüzde 40 oranında zamla aylık prim ödemesinin 6 bin 8 liraya kadar çıkabileceğini ifade etti. Yüzde 50 zam durumunda ise bu tutarın 6 bin 438 liraya kadar çıkabileceğini vurguladı.

Askerlik borçları için ödeme süresinin 550 gün olduğunu belirten Bülbül, 1 yıldır işe gitmeyen bir kişinin yıl sonuna kadar başvuruda bulunması durumunda ödeme miktarının asgari ücretteki zam oranına göre artacağını aktardı.

31 Aralık'ın son başvuru tarihi olduğunu belirten haber, başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini vurguluyor. Bu önemli gelişme, milyonlarca vatandaşın yeni yıla SGK prim borçlarındaki artışla girmesine neden olabilir

Editör: Ali Rıza Cesur