Isparta’da sonbaharın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane, tezgâhlarda alıcılarını bekliyor. Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kestanenin satışı başladı.
Kilosu ortalama 225 TL’den alıcı bulurken, bazı pazar yerlerinde kestanenin rekoltesine bağlı olarak fiyatlarda küçük değişiklikler olabiliyor.
ŞMDİ KESTANE ZAMANI
Isparta’nın Dere ve Yenice gibi yüksek kesimlerinde yetişen kestaneler, Ekim ayının gelmesiyle birlikte toplanmaya başladı. Kış aylarının vazgeçilmezi olarak bilinen kestaneler, “kışın habercisi” olarak anılıyor.
Çoğunlukla Dere ve Yenice Mahallelerinde bulunan devasa kestane ağaçlarından toplama işlemi başladı. Dikenli kabuklarıyla dikkat çeken kestaneler, sırıkla ağaçlardan düşürülüp yerden toplanarak çuvallara dolduruluyor.
Bazı vatandaşlar kestaneleri kışın tüketmek için toplarken, bazıları da satarak geçimlerini sağlıyor.






