Isparta’da büyükbaş hayvan hisse ve adet satışları başladı Isparta’da büyükbaş hayvan hisse ve adet satışları başladı

Isparta'da siyasetin merkezi buralar..

Farklı fikirleri, farklı yüzleri ve farklı hikâyeleri tek çatı altında buluşturan kahvehaneler gençlerin  ve yaşlıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Isparta’da bazı Kahvehaneler ise yıllardır  âdeta siyasetin merkezi, kahvehaneler  yıllardır şehrin mırmırları ve ihtiyarların meclisine dönmüş durumda.

Her gün Kahvehaneye gelen emekli ihtiyarlar çay eşliğinde birbirleri ile sohbet edip gündemdeki konuları ele alıyor.

WhatsApp Image 2023-12-11 at 15.30.50 (1)

Yıllarca aynı kahveye gelen ihtiyarlar, sohbet edip, birbirleri ile tanışma fırsatı yakalıyor. Herhangi bir uğraşları olmadığı için her gün kahvehaneye gelip sohbet ettiklerini belirten ihtiyarlar, boş zamanlarını değerlendirdiklerini söylüyor.

Ülkenin barışı ve huzuru için dua ettiklerini belirten ihtiyarlar, güncel konular ile ilgili sohbet ettiklerini, şehrin siyasetiyle ilgili beyin fırtınaları yaptıklarını ifade ediyorlar.

SİYASETİN ANA MERKEZİ HALİNE GELDİ

Bazısı evde zaman geçiremiyor, bazısı yeni dostluklar kurmak için geliyor ama her gelen bu sıcak ortamda sosyalleşiyor.

 Buraya gelip çay eşliğinde sohbet eden özellikle ilimizin eski kurtları, siyasetin nabzını da ölçüyor. Çoğu zaman sabah kahvehaneye gelen ihtiyarlar gün batımına kadar kahvede çay eşliğinde sohbet ediyor, hükümet kurup hükümet yıkıyor.

WhatsApp Image 2023-12-09 at 16.32.12 (1)

 BİRBİRİNİ TANIMAYAN İNSANLAR BİLE SİYASET KONUŞUYOR

Isparta’da bir kahvehane işletmecisi, yaşlıların kahvehaneyi çok sevdiğini belirterek, “Canları sıkılıyor, burası onlar için rahat oluyor. Zaten Isparta’da yaşlıların gidecekleri yerler sınırlı olduğu için ihtiyarlar soluğu burada alıyorlar.

Buraya gelen ihtiyarlar gün boyu çay eşliğinde sohbet etme imkânı buluyorlar. Bazen hiç birbirini tanımayan iki insan bir bakmışsınız oturmuş burada siyaset konuşuyorlar. Zaten çevre tarafından buraya İhtiyarlar Meclisi denmeye başlandı.

ISPARTA'NIN SİYASETİ VE TİCARETİ KONUŞULAN BÜYÜK KAHVEHANELERİ

KARAAĞAÇ MAHALLESİ KAHVESİ

EMEK KAHVESİ

DAVRAZ KAHVESİ

ÇEVİK KIRAATHANESİ

PALA KAHVESİ

EMRE KAHVESİ

ÇAMLICA KIRAATHANESİ

 BURASI MUHABBETİN OCAĞIDIR

Kahvehaneler  sakin olduğu için, rahat olduğu için yaşlılar tarafından tercih ediliyor.

Kahvehanelere daha çok emekli olmuş yaşlı insanlar gidiyor. Bir nevi Yaşlılar Meclisi de diyebiliriz çünkü daha çok yaşlı insanlar geliyor. Yaşlılar gelince oturup dinleniyor, sohbet ediyor, çaylarını içiyor. Buralar sohbet etme, fikir alışverişi yapma yeri olmuş artık.

Isparta’da ki Özellikle kalabalık kahvehanelerde her türlü sohbeti bulabilmek mümkün. Örneğin dini sohbet de oluyor, siyaset de, kültür de konuşuluyor” işte bu yüzden de seçim dönemlerinde siyasiler kahvehane toplantıları yapıyorlar. Zira buralarda şehrin her rengine ulaşmak mümkün oluyor, kahvehanede konuşulan bir çok konu evlerde ve mahallelerde birer kar topu gibi yayılıyor.

Nadir Öngören - Haber32