Bu kapsamda Aksu ilçesine bağlı Sofular Köyü’nde yaşayan 85 yaşındaki Hacer Öcal’ın yaklaşık 70 yıllık evinde tadilat çalışması yapıldı.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla gerçekleştirilen incelemeler sonrası, uzun süredir kullanım açısından risk taşıdığı belirlenen evde yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar başlatıldı. Yapılan tadilat kapsamında eve yeni bir balkon kazandırılırken, yapının güvenliği ve kullanışlılığı artırıldı.
Başkan Başdeğirmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “illerde olan her hizmet köylerde de olacak” sözünü hatırlatarak, köylerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına da büyük önem verdiklerini vurguluyor. Bu doğrultuda belediye ekipleri, köylerden gelen talepleri yerinde inceleyerek gerekli desteği sağlıyor.
Sofular Köyü Muhtarı Mehmet İlhan Kayacan, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hacer teyzemizin evi göçme tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Belediyemizin yaptığı tadilat sayesinde ev daha güvenli hale geldi. Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Evinin yenilenmesinden dolayı mutluluğunu dile getiren Hacer Öcal ise, kendi imkânlarıyla böyle bir tadilat yapmasının mümkün olmadığını belirterek, “Evde sık sık düşüyordum, geceleri rahat edemiyordum. Belediye Başkanımız sağ olsun, evimi yaptırıyor. Allah kendisinden razı olsun” ifadelerini kullandı.




