Futboldaki 20 günlük kısa  ara tatilden sonra  kaldığımız yerden devam ediyoruz.  2024’ün  gelişi, TFF yabancı kuralının değişmesi, süper ligde yarı otomatik  ofsayt sisteminin gerçekleşmesi gibi radikal kararlar yeni yılın ilk ayında gerçekleşirken önemli konular olarak gündemde yer aldı.

            Futbol maçlarını çok özlemiştik. Özlem bitti. 2. Lig maçlarının  devre arasında 5 takviye alan Isparta 32 sporumuz çıktığı ilk deplasman maçında Somaspora futbol dersi vererek  rövanşı 0-1 kazanarak,  3 altın puanla şen döndü. Elbette çok sevinçliyiz hem ilk başlangıç maçında deplasmanda zafer kazanmak, hem  play-off  komşularından kopmamak için çok kritik ve önemli maçtı. Zaferle geçtik. Rövanşı da alıp hesabı kapattık. Geçmiş olsun…

            İlk yarıda oyunda dengeyi kuran rakibini ölçüp tartan bizim gençler 2. Yarıda 50. Dakikada Alim Harlak’ın attığı nefis golle öne geçti. (Alim Harlak’ın  8. golü oldu.) 

Türkiye'de Hayvan Varlığı Düşüşte Türkiye'de Hayvan Varlığı Düşüşte

Ve sazı eline aldı ve 90 dakikayı önde tamamlamayı başardı. Önemli olan öne geçtikten sonra galibiyeti korumayı becerecek B ve C planlarınızın olması.

Sakarya bölgesi hakemi Levent Gümüşdere’nin iyi bir yönetim gösterdiği maçta takımımıza yeni katılan gençlerimizin büyük  katkı vereceği muhakkak. Onları bu hafta sonu ilimizde oynanacak Menemen maçında göreceğiz. Şurası bir gerçek ki   Yılmaz Vural’ın öğrencilerine bir sürpriz hazırlamak zor değil. Hakan Hayati Karaca hocamız ilk devre maçında olduğu gibi bu maçta da taktik dehasını kullanıp yeni bir zafere imza atacaktır.

            2. lig kırmızı gurup maçlarının 2. Devresi çok çetin ve zor geçmeye aday. Kimin şampiyon olacağı kimin play-off oynayacağı ve kimlerin küme düşeceği inanın  belli değil. Bu ligin  altından daha çok sular akacaktır. Her türlü sürprizin yaşanabileceği ve her takımın her takımı yenebileceği bir lig arenası izliyoruz ki, bu olay sürpriz değil. Çünkü takımların güç dengeleri birbirine çok yakın… Yeni takviye alan takımlar kıyasıya yarışacaklar ve büyük sürprizlerle yarışa renk katacaklardır.

            Çekişme- heyecan-tempo  dolu maçlar bizi bekliyor. Artık Menemen maçıyla stadı dolduralım, takımımızı sonuna kadar destekleyelim ve gençlerimizin her daim  yanında duralım. Onlar bizi başarıya doyuracaklardır. Biz onlara güveniyoruz.

 ISPARTA’MIZIN FUTBOL ELÇİLERİNE destek olalım. Çünkü başka ISPARTASPORUMUZ ve başka  profesyonel futbol takımımız yok.

Somaspor zaferinde emeği geçen herkese ve her kesime emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 7’den 77’e   pazar günü maçta buluşalım. Haydi. 

“Futbolda da,  birlikten kuvvet doğar.”

                                                                                  Saygılarımızla.