Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İbrahim H. Öztop ise, pay piyasasına yatırım yapanların yarısının portföyünün 10 bin TL'nin altında olduğuna dikkat çekti. Bu durumun sermayenin daha geniş bir kesime yayıldığını gösterdiğini ifade etti.

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi ve 7. Dünya Yatırımcı Haftası Açılış Töreni'nde konuşan Korkmaz Ergun, Borsa İstanbul olarak üretim, yatırım, ihracat yapan, istihdam oluşturan şirketlerin finansmanlarını halka arz yoluyla sağlamaları için şirketleri teşvik ettiklerini vurguladı. Son üç yılda 130 şirketin halka arzıyla 93 milyar TL kaynak sağlandığını belirtti. Ayrıca, son üç yılda 4,500'den fazla borçlanma aracıyla 950 milyar TL kaynak elde edildiğini ifade etti.

Araç muayene ücretlerinde büyük artış Araç muayene ücretlerinde büyük artış

Ergun, Borsa İstanbul'un iş yapma modellerini değiştirerek, halka arz öncesinde ve sırasında şirketlere destek veren bir borsa olduğunu da ekledi. Son üç yılda işlem gören şirket sayısının arttığını, günlük işlem hacminin yükseldiğini ve finansal hizmetlerin ve ürünlerin geliştirilmeye devam ettiğini söyledi