Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin verdiği emsal nitelikteki karar, bir eşin diğer kadınların fotoğraflarını beğendiği iddiasıyla açılan davada ortaya çıktı. Davacı eş, kocasının bu davranışının sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiğini öne sürerken, mahkeme de dosya kapsamı doğrultusunda kocayı “ağır kusurlu” olarak değerlendirdi.
Sadakat İhlali Kapsamında Değerlendirilebilecek
Kayseri Barosu avukatlarından Tevfik İmamoğlu, süreci aktarırken mahkeme kararının istinaf ve temyiz aşamalarının ardından Yargıtay tarafından onandığını belirtti. İmamoğlu, “Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, başka kadınların fotoğraflarını beğenmenin güveni sarstığını ve boşanma sebebi sayılabileceğini kabul ederek emsal bir karara vardı” dedi.
Bu kararla birlikte evli bireylerin sosyal medya etkileşimlerine ilişkin yeni bir ölçütün yargı sistemine girdiğini belirten İmamoğlu, mahkemelerin artık sosyal medya beğenilerini sadakat ve güven ihlali kapsamında değerlendireceğini ifade etti.
Ekran görüntüleri, mesajlar ve dijital etkileşimlerin boşanma davalarında somut kusur olarak ele alındığını vurgulayan İmamoğlu, bu tür verilerin tarafların kusur oranının belirlenmesinde önemli deliller arasında yer aldığını söyledi.




