Isparta’nın Sütçüler ilçesinde, adına türküler yakılan ve pekmez üretiminin vazgeçilmezi olan akdut ağaçları bu yıl meyveye doydu. Baharın gelişiyle birlikte akdut ağaçlarının dalları meyveyle dolarken, yöre halkı bu yılki pekmez üretiminden oldukça umutlu.

Isparta Turizmi İçin Kritik Toplantı
Isparta Turizmi İçin Kritik Toplantı
İçeriği Görüntüle

Her yıl geleneksel yöntemlerle, odun ateşinde kaynatılarak yapılan dut pekmezi, Sütçüler’in en önemli tarımsal değerlerinden biri olarak öne çıkıyor. Uzmanlar, meyvede hastalık görülmemesi ve verimin yüksek olması nedeniyle bu yıl pekmezde rekor düzeyde üretim bekliyor.

Sütçüler halkı hem geçimini sağlamak hem de kadim bir geleneği yaşatmak adına dut hasadı ve pekmez kaynatma sürecine büyük önem veriyor. İlçede yıllardır süregelen bu gelenek, aynı zamanda kültürel bir miras olarak da yaşatılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi