İlginç Veriler Ortaya Çıktı Isparta'da Doğurganlık Hızı 2009'dan Beri Düşüyor İlginç Veriler Ortaya Çıktı Isparta'da Doğurganlık Hızı 2009'dan Beri Düşüyor

 3 Şubat 2022 tarihinde başlayan yoğun kar yağışı kesintisiz  8 saat sürmüş ve Isparta tarihinin uzun senelerdir görmediği karı görülmüştü

Aralıksız yağan yoğun kar yağışı sonrası Isparta'nın her bölgesinde farklı sıkıntılar meydana geldi. Özellikle Davraz Mahallesindeki Çarşamba Pazarının çatısı yoğun kara dayanamayarak çökmüştü. Herhangi bir can kaybı yaşanmazken pazar yerinin altında bulunan araçlarda maddi hasar meydana geldi ancak tek teselli ise günlerden Çarşamba gününün olmayışı ve halk pazarının farklı bir günde olmasıydı. 

Tüm Isparta'da yaşanan ortak sıkıntı ise elektrik kesintileriydi.Bazı bölgelere 100 saatten fazla elektrik verilemezken soğuktan vatandaşlar ocaklarını yakarak ısınmıştı.

Enerji ve tabii kaynaklar bakanı Fatih Dönmez'in Ispartaya gelmesiyle çalışmalar hızlandı, bu süreç boyunca yatalak hastası olanlara ve elektrikli yatağa bağlı hastası olanların imdadına Isparta Belediyesi başta olmak üzere kamu kurumları yetişti.

Bugün bu felaketin üzerinden tam 1 sene geçti. Bugün ise Isparta merkezde henüz kar görülemezken, tarihin en kurak kış mevsimini geçiriyoruz.

(CÜNEYT ERBİL)