Diyanet kaynakları, aylardır boş duran lojmanın Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş için hazırlandığını ve kendisinin buraya yerleştiğini doğruladı.
Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, göreve başlamasının ardından Ankara'da geçici olarak kaldığı bir başka kamu kurumunun tesisinden ayrılarak resmi konutuna taşındı. Arpaguş'un yerleştiği Ankara'nın lüks semtlerinden Bilkent'teki üç katlı ve 450 metrekare kullanım alanına sahip villanın, eski başkan Ali Erbaş'ın görev süresi boyunca kullandığı lojman olduğu belirtildi.
Birgün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin'in haberine göre; Ali Erbaş'ın görevden ayrılmasının ardından boş kalan villada, yeni başkan taşınmadan önce geniş kapsamlı bakım, tadilat ve bahçe düzenleme çalışmalarının yürütüldüğü ifade edildi.
Safi Arpaguş'un Ankara'ya ilk geldiğinde uzun süre başka bir kurumun tesisinde konaklaması ve lüks villaya geçiş süreci, Diyanet personeli arasında çeşitli iddiaları da beraberinde getirdi. Personelin, Arpaguş'un göreve ilk başladığında yakın çevresine "Mütevazı bir konutta yaşamayı düşündüğünü" söylediğini ileri sürerken; başkanın yurt dışı seyahatlerinin yoğunluğu nedeniyle Ankara'da sınırlı zaman geçirmesi üzerine kurum içinde "Belki lüks villa, başkanı Ankara'da tutar" şeklinde ironik yorumlar yapıldığı savunuldu.
Bilkent'teki lüks lojmanın bulunduğu bölgede, benzer nitelikteki konutların aylık kirasının yaklaşık 150 bin TL, satış bedellerinin ise on milyonlarca lira seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. İçerisinde tüm ev eşyaları eksiksiz bulunan villanın; elektrik, doğalgaz, su, internet, aidat ve bakım gibi tüm genel giderleri doğrudan Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden (kamu kaynaklarından) karşılanıyor.
Eski başkan Ali Erbaş döneminde de villaya her gün iki temizlik görevlisinin gittiği ve kurum bahçıvanının özel olarak görevlendirildiği iddialar arasında yer alıyor.




