Ramazan’a özel olarak satışa sunulan şakşak helvası ve irmik ezmesine ise yoğun bir talep var. Esnaf, artan satışlarla Ramazan ayında yüzünü güldüren bir sezon geçiriyor.

Isparta halkı, geleneksel tatlardan olan helva ve irmik ezmesi gibi ürünlere yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle Ramazan ayında iftar sonrası tatlı tüketimi arttı. Esnaf, satışlardaki artıştan memnun ve bu geleneksel tatların bölgedeki popülaritesinin her geçen gün arttığını belirtiyor.

Otomobil Ağaca Çarparak Durabildi Otomobil Ağaca Çarparak Durabildi

Bunun yanında, Isparta Usulü Çakal Helvası da bölgenin sevilen tatlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Üzüm pekmezi, haşhaş, ceviz ve un ile hazırlanan bu tatlı, özellikle soğuduktan sonra şekil verilerek sofralarda yerini alıyor. Soğutulduktan sonra buzluğa konulup dondurularak da tüketilebilen Çakal Helvası, Isparta'nın mutfağında kendine sağlam bir yer edinmiş durumda.

Muhabir: Afşin Topçu