Türk kahvesinin fiyatı yaklaşık olarak yüzde 15 oranında zamlandı.

Türk kahvesinin kilosu, bu zamla birlikte yaklaşık 460 TL'den satışa sunuluyor. Eminönü esnafı, gelen zamın döviz kurlarındaki artış ve giderlerin yükselmesinden kaynaklandığını savunuyor.

Gıda enflasyonuna göre kahve fiyatlarının artışının doğal olduğunu belirten bazı vatandaşlar, kahveye gelen zamı normal karşılarken, bazıları ise şikayetlerini dile getiriyor. Kahvenin geleneksel lezzetinin tadının kaçtığını belirtenler de bulunuyor.

Eminönü esnafından Hüseyin Yavuzer, Türk kahvesinin satışlarının iyi olduğunu ve bu nedenle fiyatlarda artış olduğunu belirtiyor. Yavuzer, "Yaklaşık bir ay içinde yüzde 15 zam geldi. Ancak kahve tüketimi çok fazla olduğu için zamların etkisinin sınırlı olduğunu düşünüyoruz." diyor.

Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın Prof. Akçam Çağrıda Bulundu Lütfen Test Yaptırın

Bir vatandaş ise kahvenin her keseye hitap ettiğini belirterek, zamın normal olduğunu ifade ediyor. Ancak bazı vatandaşlar, zamların fazla olduğunu ve artık eskisi gibi kilo olarak alınamadığını dile getiriyorlar.

Türk kahvesinin tiryakileri, zamın tadını kaçırdığını düşünerek, alışverişlerini daha uygun fiyata bulabilecekleri yerlerden yapmayı tercih ediyorlar. Gıda enflasyonuyla birlikte Türk kahvesinin fiyatlarındaki bu artışın, tüketiciler üzerindeki etkisi yakından takip ediliyor

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur