Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu ve Gönen Meslek Yüksekokulunda öğrencilerle bir araya gelen ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar, deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

2019-2020 Akademik Yıl Açılışı ve İlk Ders etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Tutar, öğrencilere deneyim, birikim ve tecrübelerini aktararak önemli tavsiye ve uyarılarda bulundu.

ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜCÜ SİZLERSİNİZ

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Aksu Enerji Genel Müdürü ve ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar; “Genç, dinamik ve gülen yüzlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bizlere bu imkanı sağlayan üniversite yönetimine tekrar teşekkür ediyorum. Ülkemizin en büyük gücü sizlersiniz. Her şey gönlünüzce olsun” dedi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ SANTRALLERİ ÇOĞALMALI

Yıldız Teknik Üniversitesinden Elektrik Mühendisi olarak mezun olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Tutar; “Enerji ülkemiz için çok önemli bir unsur. Daha bu alanda yapılacak olan çok işimiz var. Ben aynı zamanda bölgenin ilk hidroelektrik santralini kuran Aksu Enerjinin Genel Müdürüyüm. Türkiye enerji ihtiyacının büyük bölümünü doğalgaz santralleriyle karşılamaktadır. Buda milli ekonomi açısından büyük kayıp. O bakımdan özellikle yenilenebilir enerjide çok yatırım yapmalıyız. Biz Aksu Enerji olarak ilk güneş enerji santralimizi Gönen İlçesine kurduk. Ve Bu santralimiz o zaman Türkiye’nin ilk 5 santralinden bir tanesiydi. Şimdi 8 adet güneş enerji santralimiz var. Aksu Enerji olarak güneş enerji santralinde öncülük ettik. Şimdi bölgemizde santraller giderek çoğalıyor. Buda memnuniyet verici bir durum” diye konuştu.

AMACIMIZ ISPARTA’NIN HER ALANDA ÖNÜNÜ AÇMAK

Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının çalışmalarından bahseden Tutar; “Söylediğim gibi Aksu Enerji Genel Müdürlüğü ile birlikte Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık görevini de yürütmekteyim. Arkadaşlarımızın destek ve teveccühüyle böyle ulvi bir görevi üstlendik. Onur ve gururla yapmaktayım. 5800 üyemiz var. Burada birlik ve beraberlik içerisinde gönüllülük esasına göre çalışıyoruz.  Amacımız Isparta’nın her alanda önünü açmak ve daha fazla yatırım yapılmasını sağlamak. Bu kapsamda daha fazla istihdam ve milli ekonomiye daha fazla katkı sağlamak istiyoruz. Burada üniversiteler önemli paydaşlarımız. Beraberce projeler yürütüyoruz” dedi.

İŞ İMKANI FAZLA OLAN BİR İLDESİNİZ

Isparta’nın iş imkanları bakımından avantajlı bir il olduğunu belirten Tutar; “Görevimiz icabı birçok toplantıya katılıyoruz. İl istihdam kurulu bunlardan bir tanesi. Buradaki veriler sevindirici. Isparta iş imkanı fazla olan bir il.  Bizim zamanımıza göre şimdi siz daha çok şanslısınız. İmkanlar daha fazla. Devletimizin genç girişimcilere yönelik birçok teşvik ve desteği var. Hibe imkanları mevcut. Bunlardan yararlanın” diye konuştu.

MUTLAKA BİR YABANCI DİLİNİZ OLSUN

Son olarak öğrencilere bazı tavsiye ve önerilerde bulunan ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar; “Dediğim gibi, imkanınız dahilinde mutlaka bir yurtdışı gezisi yapın. Ve kesinlikle bir yabacı diliniz olsun. Son dönemlerde ülkemizde çok uluslu şirketlerin sayısı giderek arttı. Artmaya da devam ediyor. Onun için günümüz koşullarında artık yabancı dil şart oldu.

İŞ BAŞVURUSU YAPARKEN ŞART KOŞMAYIN

Son olarak şunu sizlere söylemek istiyorum. İş başvurusu yaparken sakın şart koşmayın. Şunu, şunu yaparım, bunu yapmam gibi şartlar koşmayın. İş görüşmesine giderken karşı tarafa giyim ve kuşamınızla, oturup kalkmanızla, konuşmanızla güven verin.

Allah nasip ederde bir yerde yönetici olduğunuzda, mühendis olduğunuzda masa başında oturmak en son işiniz olsun. Her zaman sahada olun. Uygulayan olun. Bu sizin hem yaşam kalitenizi arttıracaktır hem de ruh ve beden sağlığınızı olumlu yönde etkileyecektir.

Hayatın size armağanı hep gülmek olsun. Önce sağlık, sonra kolaylıklar diliyorum. Bahtınız ve yolunuz açık olsun.  Allah zihin açıklığı versin” dedi. / İbrahim DEMİRAYAK