Isparta Belediyesi ile Isparta ASKF başkanlığının 2. Kez ilimizde düzenlediği geleceğin şehri geleceğin yıldızları U-12 futbol turnuvası, final maçıyla sona erdi.

            Toplam 24 takımdan 480 futbolcunun ter döktüğü turnuvanın final maçı 18.08.2023 Cuma günü akşam saat 20.00’de Gökçay Emre stadında Gülistan Zirvespor ile Kızıldağ 32 spor arasında oynandı. Yüzlerce ailenin ilgiyle izlediği final maçı öncesi,  aziz şehitlerimiz için  1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasından sonra turnuva hakkında bilgiler verildi ve final maçına geçildi.

            Isparta Gülistan Zirvespor – Kızıldağspor 32 maçına Zirvesporlular tecrübeli hakem Kadir Çoban’ın ilk düdüğüyle   hızlı bir giriş yaptı. 1. Dakika dolarken Alp’in ceza alanında düşürülmesiyle kazanılan penaltıdan Ayaz takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra ataklarını sıklaştıran sarı-beyazlılar maçın 18. Dakikasında sahanın yıldızı  Alp sol ayağıyla 25 metreden savurduğu şutla nefis bir gole imza  attı  takımını 2-0 öne geçirdi. Ve ilk yarı boyunca Zirvespor etkili  oynadı.

            Şok gollerle sarsılan Kızıldağspor maçın ilk devresini 2-0 yenik tamamladı.

            2. devre seyircisinin  de büyük desteğini alan  kırmızı-siyahlı  Kızıldağ 32 spor maçta üstünlüğü ele geçirdi. Sağlı sollu ataklarla Zirvesporu zorlayan Kızıldağspor 32 futbolcuları maçın 48. Dakikasında oyuna sonradan giren M. Alp Çelik’in attığı golle skoru 2-1’e taşıdı.

Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor

 Yoğun baskı  kuran Kızıldağsporlu gençler kalan dakikalarda gol atmaya muvaffak olamayınca final maçını Zirvespor 2-1 kazanarak turnuvanın şampiyonu oldu.

            Maç sonu sevinç ve üzüntüler bir arada yaşandı.  Başarılı olan takımlara kupa ve hediyeleri takdim edildi. Aileleriyle büyük sevinç yaşayan genç futbolcuların  gelecek adına olumlu sinyaller vermesi spor otoritelerince takdirle karşılandı.

 Genç futbolcular böyle bir turnuvayı düzenleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkürlerinin iletilmesini  istediler.

/ Sedat Cican