Son günlerde ortalama 34 dereceye ulaşan sıcaklıklar, birçok araçta hararet sorunlarına yol açtı. Yazlık bakımları düzenli yaptıran sürücüler sorun yaşamazken, hazırlıksız yakalananlar araçlarında ciddi problemlerle karşılaştı. 

Isparta'da 15 yıldır oto tamir ustalığı yapan Yunus Çetinkaya, sürücüleri bu konuda uyardı.  Çetinkaya'nın gazetemize verdiği röportaj esnasında hararet yapan başka bir araç daha çekici yardımıyla getirildi.  Aracın arızasını inceleyen Çetinkaya, aracın radyatörünün patladığı ve motor üzerinde derin çatlaklar oluştuğunu belirtti.  Yunus Çetinkaya; " Bu durumda oluşabilecek masraf 70 bin lirayı bulacak. Motor komple hasar almış. Bu yüzden rektefiye yapılacak. Birçok işlemden geçecek" dedi.

Sav'da camii cemaatine aşure dağıtıldı Sav'da camii cemaatine aşure dağıtıldı

Sürücüleri uyaran Çetinkaya; "Yaz aylarında mutlaka dikkatli kullanılmalı. Özellikle şehir içi fazla hız yapılamayan yerlerde hararet görülme sıklığı daha fazla oluyor. Bu sıcaklıklara aracı mutlaka hazırlamak gerekiyor. Gerekli bakımlar yapılmalıdır. Yoksa daha da ağır masraflarla da karşılaşabilir" dedi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur