Yerel piyasalarda ise TCMB'nin kararları ve döviz seyri gram altın üzerinde baskı oluşturuyor.

Gram altının serbest piyasada fiyatı 2432 TL'den güne başlarken, Kapalıçarşı'da 2425-2475 TL aralığında işlem görüyor. Öte yandan ons altın fiyatları 2350 dolara yakın seyrediyor ve dolar endeksi ile ABD tahvil faizi önemli göstergeler olarak öne çıkıyor.

Mimarlar aşure  etkinliğinde buluştu Mimarlar aşure etkinliğinde buluştu

Yıldırımtürk, altın fiyatlarında önemli bir düşüş öngörülmediğini ve jeopolitik risklerin devam ettiğini belirtti. Kısa vadeli yatırımların cazip olmadığını vurgulayan Yıldırımtürk, portföyün en fazla yüzde 40'ının altına ayrılabileceğini ve bir miktar likidite tutulabileceğini önerdi.

Ayrıca, faizlerin yüksek olması nedeniyle altında yaşanabilecek muhtemel düşüşlerde alım fırsatlarının değerlendirilebileceğini ifade etti. Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın yatırımcılarına kısa vadeli değil, orta ve uzun vadeli düşünmelerini tavsiye etti.

Dolar/TL kuru sebebiyle gram altının yatay seyrettiğini belirten Yıldırımtürk, ons altının daha belirleyici olduğunu dile getirdi. Faiz indirimleri ve FED'in tutumunun önümüzdeki dönemde altın fiyatlarını etkileyeceğini belirtti.

Son olarak, yüksek faizler nedeniyle altından TL'ye geçişlerin yaşandığı ve konut ile taşıt ihtiyaçlarının altın satarak karşılandığı bilgisini paylaştı.

kaynak:gazeteduvar

Editör: Ali Rıza Cesur