Cuma günü ABD'de ocak ayı tarım dışı istihdam verisi yakından takip edildi. Borsa, 9.000 puan seviyesine yaklaştı. Endeks, 8.850 puanın üzerine çıkarak önemli bir eşiği aştı. Altın fiyatları ise kritik bir sınırı geçti. Peki, piyasalarda hedef ne?

Ata Yatırım Yurt İçi Piyasalar Uzmanı Emre Ökten, milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada endeksin 8.850 direnç seviyesini aşarak yukarı yönlü rekor seviyeleri test ettiğini belirtti. Para ve maliye politikalarındaki istikrarlı adımlar ve yabancı yatırımların artmasıyla endekste güçlü alışlar gözlemlendiğini ifade etti. Ökten'e göre, endeksin bu hafta 9.000 seviyelerini test etmesi muhtemel. Endeksin 9.000 seviyesini aşması durumunda ise 9.150 ve sonrasında 9.250 ile 9.500 seviyelerinin direnç olarak takip edileceğini belirtti.

Ökten'e göre, piyasalarda güven ortamının devam etmesi ve FED'in faiz indirimine yönelik beklentiler gram altın üzerinde baskıya neden oluyor. FED'in faiz indirimi için izleyeceği veriler altının yönünü etkileyecek. Ökten'in değerlendirmesine göre, gram altında 2.000 seviyelerinin altında baskı yaşanabilir, ancak ilerleyen aylarda yükselişin devam etmesi beklenebilir.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş'a göre ise TCMB'nin başkan değişikliği sonrası ekonomik programda değişiklik olmayacağı yönündeki sinyaller endeksi olumlu etkiledi. Yavaş, endekste kısa vadede 8.800 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece 8.900 ve 9.000 direnç seviyelerinin hedeflenebileceğini belirtti. Olası geri çekilmelerde ise 8.700 seviyesinin destek olarak izlenebileceğini ifade etti.

İflas furyası kargo şirketlerine sıçradı: O şirket iflas etti İflas furyası kargo şirketlerine sıçradı: O şirket iflas etti

Dolar endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil getirilerindeki yükselişler altın fiyatlarını baskı altında tutarken, dolar kurundaki ılımlı yükselişin devam ettiğini belirtti. Yavaş'a göre, gram altın için 1.980 TL seviyesi test edildikten sonra bir toparlanma süreci başladı. Yavaş, gram altının 1.980 TL seviyesinin üzerinde kalması halinde tekrar 2.032 TL ve 2.100 TL dirençlerinin hedeflenebileceğini vurguladı. Düşüş yönlü fiyatlamalarda ise 1.973 TL seviyesinin destek olarak takip edileceğini ifade etti.

Haber Merkezi