Kıdem Tazminatında Yeni Düzenleme Kıdem Tazminatında Yeni Düzenleme

Uzmanlar 'ilk işareti ayaklardan veriyor' diyerek uyardı: Sinsice ilerliyor

Parmak ve ayak uçlarındaki ağrıların, hayati tehlike riskini barındıran yüksek kolesterol seviyesine işaret edebileceği konusunda uzamanlar uyardı. 

Uzmanlar, sessiz katil olarak bilinen yüksek kolesterolün ilk belirtilerinden birinin ayak ve parmaklardaki ağrılar olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Kan testi ile teşhisi konan yüksek kolesterol, konusunda doktorlar düzenli sağlık kontrollerinin yapılmasını ve ayak ve bacaklarda görülen ağrılarla ilgili mutlaka doktora başvurulmasını öneriyor. 


AYAK PARMAKLARINA DİKKAT 
Mirror'un haberine göre HCA Healthcare’da kardiyolog Dr. Sami Firoozi'ye göre, kırılgan veya yavaş büyüyen ayak tırnakları, kolesterol komplikasyonunun bir işareti olabilir. “Anahtar işaretlerden biri kırılgan ayak tırnaklarıdır, ikincisi ise yavaş büyüyen ayak tırnaklarıdır” diyen Firoozi, şunları söyledi: "Yüksek kolesterolde çok kişide semptom görülmez. Ancak bazılarının bacaklarında yürürken genellikle birkaç dakika dinlendikten sonra kaybolan ağrılı bir ağrı olur. Egzersiz yaparken tekrarlayan bacak ağrısı yaşarsanız bir GP görmelisiniz."

YÜKSEK KOLESTEROL BELİRTİLERİ 
-Yüzde ve özellikle göz çevresinde oluşan sarı renkli yağ bezeleri.
-Göğüs ağrısı
-Halsizlik ve yorgunluk.
-Ayak ve bacaklarda ağrı, uyuşma.
-Baş dönmesi.
-Yaraların geç iyileşmesi.
-Solgun görünümlü cilt.
-Nefes darlığı

YÜKSEK KOLESTEROL NEDENLERİ
-Genetik faktör 
-Yağlı yiyecekler yemek
-Yeterince egzersiz yapmamak
-Fazla kilolu olmak
-Sigara ve alkol kullanımı