Ramazan Çakır, Isparta'nın efsane seyyar pidecilerinden biriydi. 80'li yıllardan 2005 yılına kadar sabahtan akşama kadar Isparta'nın sokaklarında seyyar aracında yaptığı pideleri satarak geçimini sağladı. 1933 yılında doğan Ramazan amca, yaşadığı dönemde üşenmek ve yorulmak gibi kavramlara pek yer vermezdi. Onun için önemli olan, sevdiklerine hizmet etmek ve onlara lezzetli pideler sunmaktı.

Ramazan amca, seyyar aracında dolaşırken sık sık "Var amca etli bidee!" diye bağırırdı. Bu bağırışlarını duyanlar, hemen Ramazan amca'nın yanına gelir ve nefis pidelerini tatmak için sıraya girerdi. Ramazan amca'nın pidesi o kadar lezzetliydi ki, bir kere tadanların bir daha vazgeçemediği bir tat haline geldi.

ramazan çakır

Haftanın Son Gününde Altın Yine Yükseldi Haftanın Son Gününde Altın Yine Yükseldi

2005 yılında aramızdan ayrılan Ramazan amca, geride sadece o güzel hatıralarını ve o lezzetli pidelerinin tadını bıraktı. Ancak Ramazan amca'nın mesleği sadece onunla son bulmadı. Onun dört oğlu, ata mesleğini sürdürerek Ramazan amca'nın izinden giderek pide yapmaya devam ediyorlar.

Hacı Mehmet Lokantası'nda bulunan Ramazan amca'nın oğulları, babalarından kalan tecrübeleri kullanarak, her gün yüzlerce insana Ramazan amca'nın o lezzetli pidelerini sunuyorlar. İnsanlar, Ramazan amca'nın mirasına sahip çıkmak için her zaman Hacı Mehmet Lokantası'na akın ediyorlar.

Ramazan amca'nın ailesi, ata mesleğini sürdürdükleri için gururlu ve mutlu. Onların yaptığı pideler, Ramazan amca'nın yaptığı kadar lezzetli ve özeldir. Isparta'nın kültüründe önemli bir yeri olan Ramazan amca, hala insanların gönüllerinde ve anılarda yaşamaya devam ediyor.

İsmail Kılcı - Haber32

91c387d2-166d-47cb-bb0d-6bee0f995f1f

25409dcf-898e-476f-8b99-c6558bd26cf2

5ee2efc2-12b5-480e-8c1e-407b3ddf445e

hacı mhemet

Editör: Mustafa Savlı