Isparta’da hafta sonu hava nasıl olacak? Isparta’da hafta sonu hava nasıl olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Isparta Valiliği ve Yalvaç Müftülüğü koordinesinde Bahtiyar Köyü Harmanyeri Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından hayırseverlerimizin destekleri ile yapımı tamamlanan ve Konya-Isparta otobanı üzerinde yer alan Sultan Kılıçarslan Camii dualarla ibadete açıldı.

01.03.2024 Cuma günü Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan 4000 m2 alan üzerinde 300 m2 iç alanı ve 2000 m2 avlu alanı, lojman ve şadırvan müştemilatı olarak inşa edilen camiinin açılışına,  Isparta Valisi Sayın Aydın Baruş, Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek, İl Protokolü, Isparta İl Müftü V. Seyit Böğet, İl Müftü Yardımcısı Halil Taş, İlçe Protokolü, 12 İlçe müftüsü, Mahalle ve Köy Muhtarları, Siyasi Parti temsilcileri ve basın mensupları katıldı. 

İl Müftü Vekili Seyit Böğet; ‘Camilerin tüm Müslümanların bir araya geldiği mekânlar olduğunu belirterek Sultan Kılıçarslan Camii’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Aydın Baruş ise konuşmasında “Bugünkü cuma namazını Bahtiyar köyü Sultan Kılıçarslan Camii’nde cemaatimizle birlikte kıldık. Çok güzel bir cami olmuş. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Köye yakışan gayet müstesna dış yapısıyla, iç süslemeleriyle hakikaten tertemiz ve insanın namaz kılmaktan huzur duyabileceği şirin bir cami olmuş, köyümüze hayırlı olsun.’’ İfadelerini kullandı.

Program, köylüler tarafından sunulan yemek ikramı ile sona erdi.

Haber Merkezi