Isparta Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen açılışta; Bakanlık Halk Kültürü Daire Başkanı Pervin Oymak, belediye yetkilileri ve çok sayıda sanatsever yer aldı. Vali Abdullah Erin, stantları tek tek gezerek zanaatkârların sabır ve ustalıkla işlediği eserleri yakından inceledi. Şölen kapsamında; unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından geleneksel anlatılara kadar geniş bir yelpazede sunumlar yapılarak, kültürel birikimimizin dijital çağa inat ne kadar diri olduğu gözler önüne seriliyor.

Isparta Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı Değişti!
Isparta Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı Değişti!
İçeriği Görüntüle

Vali Abdullah Erin, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıda şölenin önemine dikkat çekerek; "Bu organizasyon, mirasımızı yaşatan sanatçılarımıza yönelik farkındalığı güçlendirirken, köklü değerlerimizi gençlerimize tanıtıyor" dedi. 29 Mart akşamına kadar devam edecek olan şölene tüm hemşehriler davet edilirken; Isparta Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hazırlanan bu zengin program, şehrin turizm potansiyeline de sanatsal bir değer katıyor.

Vali Erin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Isparta’mızda, Kültür ve Turizm Bakanlığımızca ikincisi düzenlenen ‘Yaşayan Miras Şöleni’nin açılışını gerçekleştirdik. Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı sanatçılarımızın birbirinden kıymetli eserlerini yakından inceleme imkânı bulduğumuz bu anlamlı şölenle, köklü kültürel değerlerimiz hemşehrilerimizle ve özellikle gençlerimizle buluşuyor. Kültürel ve sanatsal birikimimizin önemli bir yansıması olan Somut Olmayan Kültürel Mirasımıza ve bu mirası yaşatan sanatçılarımıza yönelik toplumsal farkındalığın güçlenmesine katkı sunan bu kıymetli organizasyon, aynı zamanda geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir köprü vazifesi görüyor. 29 Mart’a kadar devam edecek olan şölene tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum. Bu anlamlı organizasyona katkı sunan başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, açılışa katılan Bakanlığımız Halk Kültürü Daire Başkanı Sn. Pervin Oymak’a, Isparta Belediyemize, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, sivil toplum kuruluşlarımıza ve bilhassa emeği geçen tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.”

Isparta’mızda, Kültür Ve Turizm Bakanlığımızca Ikincisi Düzenlenen “Yaşayan Miras Şöleni”Nin Açı (8)Isparta’mızda, Kültür Ve Turizm Bakanlığımızca Ikincisi Düzenlenen “Yaşayan Miras Şöleni”Nin AçıIsparta’mızda, Kültür Ve Turizm Bakanlığımızca Ikincisi Düzenlenen “Yaşayan Miras Şöleni”Nin Açı (6)Isparta’mızda, Kültür Ve Turizm Bakanlığımızca Ikincisi Düzenlenen “Yaşayan Miras Şöleni”Nin Açı (7)Isparta’mızda, Kültür Ve Turizm Bakanlığımızca Ikincisi Düzenlenen “Yaşayan Miras Şöleni”Nin Açı (3)Isparta’mızda, Kültür Ve Turizm Bakanlığımızca Ikincisi Düzenlenen “Yaşayan Miras Şöleni”Nin Açı (4)Isparta’mızda, Kültür Ve Turizm Bakanlığımızca Ikincisi Düzenlenen “Yaşayan Miras Şöleni”Nin Açı (5)Isparta’mızda, Kültür Ve Turizm Bakanlığımızca Ikincisi Düzenlenen “Yaşayan Miras Şöleni”Nin Açı (1)Isparta’mızda, Kültür Ve Turizm Bakanlığımızca Ikincisi Düzenlenen “Yaşayan Miras Şöleni”Nin Açı (2)

Muhabir: Tuğba Serel