Yeşilçam'ın Unutulmaz Kötü Adamı Hikmet Taşdemir Hayatını Kaybetti

 Türk sinemasının unutulmaz kötü adam karakteri Hikmet Taşdemir, 83 yaşında aramızdan ayrıldı. Yeşilçam filmlerindeki başarılı performansları ve özellikle "Korkusuz Korkak" filminde canlandırdığı Gaddar Kerim karakteriyle tanınan Taşdemir, en son Arka Sokaklar dizisinde rol almıştı.

Başkan Kodal'dan MHP Genel Merkezi'ne Ziyaret Başkan Kodal'dan MHP Genel Merkezi'ne Ziyaret

Kotuadam

Yeşilçam'ın sevilen oyuncularından biri olan Hikmet Taşdemir, "Umudumuz Şaban" ve "Tatar Ramazan" gibi filmlerdeki başarılı performansları ile izleyicilerin kalbinde özel bir yer edindi. Sağlık sorunları olduğu bilinen usta oyuncu, Tedavi gördüğü Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Hikmet1

Kariyerinde Cıbıl Halil, Mardinli Arif ve Gaddar Kerim gibi unutulmaz karakterlere hayat veren Taşdemir'in "Benim adım Kerim, hepinizi severim" repliği ise sinemaseverlerin hafızalarında iz bıraktı.

Usta oyuncunun son açıklamasında, Yeşilçam oyuncularına duyulan vefasızlık ve günümüz sinema sektöründeki saygı eksikliğini eleştirdiği biliniyor. Hikmet Taşdemir, Türk sinemasına katkıları ve unutulmaz rolleri ile anılmaya devam edecek.