2 ay önce Merkez Bankası'nın sürpriz faiz artırımıyla dolar kurunda bir fren etkisi yaşanmıştı. Ancak şimdi, faiz kararı ve dolar kuru beklentileri üzerinde yoğun bir tartışma var.

Eğirdir Belediye Başkanı Özer’den Kurban Bayramı mesajı Eğirdir Belediye Başkanı Özer’den Kurban Bayramı mesajı

Almanya'nın önde gelen bankalarından Deutsche Bank, ABD tahvil getirilerinin diğer gelişmiş ülkelerden daha yüksek olması durumunda ABD faiz oranlarındaki indirimlerin dolar üzerinde sınırlı bir etki yaratacağını öne sürerek, doların yılın ikinci yarısında yükseliş beklentisini dile getirdi. Bankanın Küresel Döviz Araştırmalarından Sorumlu Başkanı George Saravelos, doların, bu yıl şimdiye kadar tüm G-10 para birimlerinden daha iyi performans gösterdiğini ve yıl sonuna kadar bu yükseliş trendinin devam edeceğini belirtti.

Diğer bir yandan ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutacağı öngörüsünü paylaştı. Bankadan gelen rapora göre, TCMB'nin faiz oranlarını Kasım ayına kadar yüzde 50'de sabit tutması beklenirken, yıl sonunda ise 2 faiz indirimiyle yüzde 45'e düşüreceği öngörüldü. Morgan Stanley'nin dolar/TL için yıl sonu beklentisi ise 36 olarak açıklandı.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur